Hirdetés

Segít saját routert építeni a Banana Pi BPI R64



|

68 dollárba kerül a Banana Pi BPI R64 lapka PC, amelynek a segítségével saját router is összerakható.

Hirdetés

A WiFi routerek igazából egy konkrét célra összeállított számítógépnek mondhatóak, éppen ezért vannak, akik szeretik a sajátjukat összeállítani, mások pedig firmware-t cserélnek a boltban elérhető modelleken. Aki egy köztes megoldást keres, annak pedig itt a Banana Pi BPI R64.

Hirdetés

Ez a lapka PC alapvetően egy routerhez készített lapka, ház nélkül, bővítési lehetőségekkel. 

A 68 dolláros apróság szíve egy MediaTek MT7622 processzor, ami egy 2-magos, 1,35 GHz-es chip, ARC Cortex-A53 magokkal. Ehhez 1 GB RAM és 8 GB eMMC tárhely társul. 

A lapkán összesen négy gigabites Ethernet port, Bluetooth 5.0, 802.11ac-s WiFi található, de van SATA csatoló HDD vagy SSD csatlakoztatásához, illetve két mini PCIe 2.0 port is. Vagyis nem csak routerként, NAS-ként is bevethető az eszköz. 

Opcionálisan LTE-modem is csatlakoztatható, van USB 3.0 port, microSD-foglalat, IR port, illetve külön PoE modul. A lapka többek között az Ubuntu Server 16.04, a Debian 10 Buster Lite, az AArch 64 Linux Lite és az OpenWRT rendszereket is támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.