Hirdetés

Sikerülhet az Intelnek felülkerekednie a saját alapítójának nagy megfejtésén?



|

A vállalat CEO-ja szerint tudják magukat tartani a Moore-törvényhez, de a jobb teljesítmény sem kizárt.

Hirdetés

Az Intel egyik alapítójához, Gordon Moore-hoz köthető Moore-törvény egy olyan megfigyelés, amely szerint az integrált áramkörök összetettsége nagyjából két évente megduplázódik, ez pedig gyakorlatilag meghatározza, milyen időközönként számíthatunk erősebb processzorokra.

Persze ez egyben akadályt is jelenthet a gyártók számára, ám az Intel CEO-ja, Pat Gelsinger bizakodónak tűnik a jövőt illetően.

Hirdetés

Gelsinger úgy véli, hogy a Moore-törvény él és virul, és az elkövetkezendő évtizedben az Intel képes is lesz tartani magát hozzá, de az sem kizárt, hogy gyorsabb lesz a gyártó által felmutatott fejlődés. Lehet is némi alapja ennek a hozzáállásnak, ugyanis a cég több olyan változtatást is eszközöl a gyártást illetően, amelyek előnyhöz juttathatják majd őket a versenytársakkal szemben.

A CEO annyira magabiztosnak tűnik, hogy szerinte kényelmes előnyük lesz az ipar összes többi szereplőjéhez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.