Hirdetés

Silicon Power Armor A30 1 TB: a katonás tároló



|

Üdődik? Rázkódik? Ha az adataidat fizikai behatások ellen kell megvédeni, a katonai szabványok adhatnak garanciát.

Hirdetés

Egy hordozható tároló leginkább az ütődéseknek, rázkódásnak, karcoknak van kitéve, ilyen mostoha körülmények pedig legtöbbször a katonaságnál fordulnak elő. A legszigorúbb szabványok és minősítések is itt találhatók, amelyek közül az MIL-STD-810G jelzésűnek meg is felel az Armor A30.

A minősítés a szállítás közbeni leejtés elleni védelmet jelenti, és pontosan erre van szükség egy külső adattároló esetében. A gyártó az Armor A30-at egy speciális szilikonbelsővel vonta be, külső borításnak karcálló, masszív műanyag borítást választott, a sarkokat és az éleket pedig gumibakokkal takar-ta be, amelyek elnyelik az ütődéseket.

Hirdetés

A két középső ilyen gumiütköző egyben az USB-kábelt is tartja szállítás közben. Ez mindkét végén szabványos USB Type-A szabványú, és USB 3.0 (vagy más néven USB 3.1 Gen1) adatátvitelt támogat. Ugyan katonai szabvány szerint is strapabíró az Armor A30, de ettől még nem kell csúfnak lennie.

A többféle színben elérhető külső merevlemez kifejezetten tetszetős, ráadásul a masszív felépítés ellenére sem sokkal nagyobb, mint maga a 2,5 colos merevlemez. A teljesítményre nem lesz különösebb panaszunk, az Armor A30 hozta a papírformát a mérések során. Odabent egy Seagate 1 TB-os, 5400 rpm fordulatszámú merevlemez található, amely megbízható, és erre a feladatra kellő sebességű is egyben. Külön jó hír, hogy a pénzünkért nem csak egy hardvert kapunk, a Silicon Power több hasznos szoftvert ad a külső tárolóhoz, így adatmentést, titkosítást is aktiválhatunk, de persze a Windows beépített szolgáltatásait is használhatjuk.

Ár: 22 000 Ft
Forgalmazó: HRP Europe Kft. és viszonteladó partnerei
Web: hopp.pcworld.hu/14081
Teljesítmény: 8
Szolgáltatás: 8
Ár/érték: 8

Előny: jó dizájn, strapabíró, kis méret, hasznos szoftverek
Hátrány: csak a felső rész karcálló, rövid kábel, nem vízálló

Adatok:

2 ,5", Seagate, 1 TB HDD
931,51 GB valós kapacitás
USB 3.0 Type-A
gumi+műanyag borítás
30 cm-es kábel
2034 pont PCMark7 Storage
134,7/134,6 MB/s olvasás/írás
adatmentő és titkosító szoftverek
134×87,5×18,6 mm, 191 g (kábellel)
3 év garancia

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.