Hirdetés

Simán lenyomja az Apple Mac Prót a Lenovo munkaállomása



|

Nem csomagolták olyan villantós gépházba a ThinkStation P340 munkaállomást, a teljesítményét és a vételárát elnézve azonban a földbe döngöli az Apple Mac Prót.

Hirdetés

A ThinkStation P340 a Lenovo egyik új munkaállomása. Egy ilyen gépet, főleg ezzel a külsővel elég nehéz címlapra tenni bármelyik rovatban, kevesen lelkesednek majd érte - egészen addig, amíg meg nem tudják, hogy bár nem olyan villantós a gépház, mint az Apple Mac Pro esetében, de a riválisát igazából a földbe döngöli. Ehhez elvileg elegendő lehet az is, ha a belépőszintű Apple verzió alapján konfiguráljuk a munkaállomást.

Hirdetés

Egy Intel Xeon W-1270P processzor magasabb órajeleken dolgozik, mint a Mac Pro Xeon W-3223 chipje, ehhez pedig ideális választás 32 GB DDR4-es EEC memória és egy NVIDIA Quadro RTX 4000-es kártya 8 GB GDDR6 memóriával. Az alapmodellbe 256 GB-os PCIe SSD jár, 500 wattos táppal, billentyűzettel és egérrel. A 3 év garancia túltesz az Apple ajánlatán, ráadásul 5 évre is kiterjeszthető. 

Mindez így pedig dollárban számolva 5999 (Mac Pro) helyett 3409. Persze a magyarországi árak eltérnek majd, sőt, ez a konkrét modell nálunk még nem is kapható. A hasonló ThinkStationök azonban szintén 1 millió forint magasságában szoktak mozogni, és, azt jól mutatja az Amerikában most népszerű fentebbi példa, hogy kevésbé trendi kivitelben nagyságrendekkel olcsóbb lehet egy PC egy Macnél, miközben még erősebb is (a Mac Pro hazánkban 2 249 000 forinttól indul). Ez persze nem újdonság, de aki munkaállomást szeretne videoszerkesztéshez vagy fotószerkesztéshez, annak minden alternatívát érdemes mérlegelnie, mint a példa jelzi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.