Hirdetés

Soha nem hozza be az 5 éves lemaradását az Intel



|

Egy elemző szerint legalább 5 éves lemaradásban van a TSMC-hez mérten az Intel, és a hátrányt valószínűleg soha nem tudja behozni a cég.

Hirdetés

Bár az Intel a legutóbbi problémákra reagálva arról beszélt, hogy 2019-ben már indulhat a 10 nm-es processzorok sorozatgyártása, a jelek szerint ha ez sikerül is, a gyártástechnológia fejlesztése behozhatatlan hátrányba és szakadékba taszította az óriást. A 10 nm-nél fejlettebb gyártástechnológia pedig lehet, hogy csak távoli álom marad. 

Hirdetés

Chris Caso, a Raymond James elemzője nemrég arról beszélt, hogy az Intel 10 nm-es gyártástechnológiájára fordított fejlesztések legalább 5 éves lemaradásba hozták a céget a TSMC-vel szemben. 

A szakértő szerint az Intel legnagyobb stratégiai problémája az, hogy késik a 10 nm-es gyártás. Az ágazatban 10 nm-es szerverchipre még legalább két évig nem is számítanak. Az Intel késlekedése utat nyit a riválisoknak, ezt a rést az Intel pedig valószínűleg képtelen lesz bezárni.  

A TSMC számos tekintetben lekörözte már az Intelt, és egy ideje ontja a 7 nm-es chipeket is a gyáraiból. Caso szerint mire az Intel képes lesz 10 nm-nél fejlettebb gyártástechnológiát alkalmazni, addigra a TSMC és a Samsung 5 vagy akár 3 nm-es chipeket dobnak majd piacra. 

A Rosenblatt Securities augusztus végi jelentése még ennél is negatívabb volt: állítólag az Intel akár 7 évvel is le lehet maradva a riválisaitól. Miközben az AMD immáron teljes mértékben a TSMC-re hagyatkozik a processzorok gyártása terén, addig a 14 nm-es termékek egy részét már az Intel is a TSMC-vel gyártatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.