Hirdetés

Sok pénzt hoznak az NVIDIA Turing-alapú videokártyái



|

A Pascal-alapú kártyákhoz mérten 45 százalékkal több árbevételt hoztak a Turing-alapú vezérlők, de ennek az oka nem feltétlen az, amire elsőre gondolnánk.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég tartotta a befektetői napját, amelyen több érdekes statisztikát is megosztott a Turing-alapú videokártyáiról. A vállalat elárulta például, hogy a Turing-alapú grafikus vezérlők után szerzett árbevétele 45 százalékkal magasabb, mint amennyit a Pascal-alapú videokártyák hoztak a megjelenésük után. 

Hirdetés

Ez logikus, ám nem feltétlen a kirobbanó kereslet miatt. Az NVIDIA ugyanis a **60, **70 és **80 jelzésű modellek utódjait magasabb áron kínálja, mint az elődöket. Ezt egyébként remekül ábrázolta az NVIDIA egy mellékelt képen is. Vagyis ugyanazért a kategóriás videokártyáért most már többet kell fizetni a felhasználóknak. 

A cég szerint a felhasználók 90 százaléka a mostani generáció esetében drágább videokártyát vesz, mint korábban. Ez remekül hangzik, de a valóság az, hogy míg a GeForce GTX 1060 megjelenése után a kártya 249 dollárba került, addig az új GeForce RTX 2060-as utódért 349 dollárt kell fizetni. 

A prezentáció további érdekessége volt, hogy a Pascal-alapú videokártyák az összes ma használt NVIDIA videokártya nagyjából 50 százalékát teszik ki. A Turing-alapúakat csak 2 százalék használja. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználók 48 százalékának gépében Maxwell-alapú vagy még régebbi grafikus vezérlő dolgozik. Az NVIDIA erre hihetetlenül jó lehetőségként tekint, ugyanis óriási tábornak értékesítheti így az új Turing kártyákat, RTX funkciókkal. A befektetők is lázba jöttek ennek hallatán, az NVIDIA árfolyama erre a gondolatra 5,82 százalékkal emelkedett a tőzsdén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.