Hirdetés

Sokáig velünk marad a Linux Mint 19



|

Tara kódnévvel érkezett a legutóbbi verzió, amely egészen 2023-ig élvez majd hivatalos támogatást.

Hirdetés

Nemrég befutott a Linux Mint operációs rendszer legutóbbi verziója, amely sokáig velünk marad. A Linux Mint 19 ugyanis hosszú távú támogatást élvez. 

Hirdetés

A Tara kódnevű verzió az Ubuntu 18.04-re építkezik, ez pedig azt jelenti összességében, hogy egészen 2023-ig élvezi a hivatalos támogatást. A kiterjesztett támogatás mellett további frissítést jelent a megújult Software Manager és az új Update Manager, illetve javult a támogatottsága a nagy képsűrűségű kijelzőknek. A Timeshift funkció pedig a gép visszaállítását segíti egy korábbi állapotba. 

A Linux Mint 19 Cinnamon, MATE és Xfce asztali környezetekkel is tölthető. Ezúttal hivatalos KDE-opció nincs. 

Az új rendszerben frissített appok és funkciók is találhatóak, ezek az asztali környezet függvényében változnak. A Cinnamon-verzió például gyorsabban tölti be az appokat, illetve gyorsabban rendereli az ablakokat és mozgatja a fájlokat USB-ről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.