Hirdetés

Sokat tud a Samsung Exynos VR-headset



|

Bemutatkozott az önálló VR-headset prototípusa, ami a következő lépcső a Gear VR után.

Hirdetés

A Samsung a Gear VR headsettel egy ideje már élen jár a virtuális valóság piacán, azonban az eszköz alapvetően csak egy csúcskategóriás foglalat az aktuális Samsung csúcstelefonokhoz, amik a kijelzőt és a hardvert adják. 

Hirdetés

A Samsung önálló headseten is dolgozik egy ideje, amelybe nem kell minden alkalommal betenni egy okostelefont a használathoz. Ez ráadásul olyan extra funkciókat is kapna, amelyeket egy mobilalapú rendszernél nem lehetne könnyen megoldani. 

Az eszközhöz tartozó szemkövető technológiát a Visual Camp fejlesztette, nekik hála pedig megpillanthatjuk a Samsung minden-egyben jellegű VR-headsetének a prototípusát. 

Az Exynos VR saját kijelzővel rendelkezik, okostelefonokból ismert lapkakészlet van benne, és minden olyan technológia, amire a virtuális valóságban szükség lehet. 

Ha minden igaz, akkor belül egy 10 nm-es, hatmagos processzor dolgozik, két darab 2,5 GHz-es Samsung M2 maggal és négy darab 1,7 GHz-es ARM Cortex-A53-as maggal. A Mali G71 MP20 grafika egy WQHD+ kijelzőt hajt meg, ami 90 fps-sel dolgozik. A headset a kezek követésére, a hang felismerésére és az arckifejezések felismerésére is képes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.