Hirdetés

Sokba kerül a Core i9-9900KF és a Core i7-9700KF



|

A szűkös készletek miatt egyelőre igen drága a két új, integrált GPU nélküli csúcsprocesszor.

Hirdetés

Az Intel hamarosan integrált GPU nélküli verzióban is kiadja a legnépszerűbb asztali processzorait. Egyes kereskedőknél az első modellek már fel is bukkantak. A Core i9-9900KF és a Core i7-9700KF a lehető legjobb teljesítményt hozzák majd el, integrált grafikus vezérlés nélkül. 

Hirdetés

Az Intel így csökkentheti a vételárakat, és akár az AMD Zen 2 termékeivel is jobban versenyezhet. A szakértők tippjei szerint azonban jóval többet spórol a gyártáson az Intel, mint amennyivel olcsóbban jutnak majd ezekhez a chipekhez a végfelhasználók (a normál verziókhoz képest). Ez persze üzletileg jó hír lenne az Intelnek. 

A Core i9-9900KF jelenleg 582,5 dollárért látható, míg a Core i7-9700KF 452,5 dollárért. Ez több mint 50 és 60 dolláros felárat jelent a Core i9-9900K és a Core i7-9700K modellekhez mérten, természetesen a szűkös készletek miatt. Amint a készletek nőnek, az árak csökkenhetnek. 

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az elmúlt hónapokban képtelen volt kiszolgálni a piac keresletét az Intel (ráadásul a 14 nm-es termékek gyártása sem élvez már prioritást), ezért a Core processzorok vételárai tartósan magasan maradtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.