Hirdetés

Sötét idők várnak a videokártyák gyártóira



|

A Digitimes szerint egyre nagyobb akciókkal pörgetik majd fel az eladásokat, de a növekvő árbevételek egyre kisebb nyereséggel párosulnak majd, és ez már a jobb forgatókönyv.

Hirdetés

A Digitimes forrásai szerint az NVIDIA és az AMD partnerei gőzerővel dolgoznak azon, hogy elfogyasszák a videokártyák felhalmozódott készleteit, és különféle akciókkal és árcsökkentésekkel igyekeznek minél többet eladni. 

Hirdetés

A mostani stratégiaváltás hátterében az áll, hogy ha a bányászőrület után felhalmozódott és jelenleg is felhalmozódó készletekből a lehető legtöbbet eladják, akkor nagyobb árbevételt érhetnek el. 

Mindez persze nagy hatással van a cégek nyereségére is, azonban ennek ellenére is ilyen irányba indulnak. A partnergyártók tapasztalatból tudják, hogy jobb eladni egy hardvert alacsony profittal, mint, hogy a raktárakban elértéktelenedjenek a termékek. 

A Digitimes felhozta a TUL Corporation példáját is, amely többek között a PowerColor márkanévvel van jelen a piacon. A PowerColor az akcióknak hála januárban egy hónap alatt 115 százalékkal tudta emelni az árbevételét. Ez éves szinten azonban még így is 85,7 százalékos visszaesést jelentett, ráadásul az idei első hónapban tajvani új dollárban számolva 10,31 milliós veszteséget könyvelt el a cég. 

A szakértők szerint sötét idők várnak a videokártyák partnergyártóira, amelyek kénytelenek lesznek a korábbi-generációs videokártyák készleteit a lehető legalacsonyabb árakon kipucolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.