Hirdetés

Sticky Password Premium teszt - megbízható jelszótároló extrákkal, ami akár ingyen a tiéd lehet



|

Jelszótárolóból kismillió van, ez a szoftver azonban gondoskodik is féltett adataid biztonságáról és akkor is számíthatsz rá, ha a felhőben és az internetben sem bízol.

Hirdetés

Nincs is féltettebb adat a digitális világban, mint a jelszó - nem csoda, hogy saját érdeked biztonságban és titokban tartani, gondoskodni annak bonyolultságáról és lehetőleg minden szolgáltatásnál más-más betűsort használni. Ez azonban egyszerűen kivitelezhetetlen: előbb, vagy utóbb ismételni fogod jelszavaidat, itt-ott egyszerűsítesz, az egyedieket pedig egyszerűen elfelejted.

A megoldást már évekkel ezelőtt kitalálták és jelszószéfnek hívják. Ez egy olyan digitális tár, vagyis szoftver, amely egy mesterjelszóval zárható és amely a többi jelszavadat biztonságban tárolja. Az ilyen megoldások leggyengébb láncszeme természetesen ismét az ember: ha a mesterjelszó illetéktelen kezekbe kerül, minden más jelszavad kiszivárog. Az is problémás, ha nem a te, hanem a fejlesztők hibájából sikerül például az adott szolgáltatás felhőtárolójába betörni és onnan elemelni minden jelszót. A Sticky Password nem új szereplő a piacon, nagy botrányba sem keveredett (eddig), viszont az utóbbi időszakban rengeteg új funkcióval bővült és alaposan megújult, ráadásul

most a PC World Max előfizetői egy teljes évig korlátlanul használhatják több eszközükön is a prémium verziót!

A legfontosabb adatszéfed

Eltérően jó néhány más megoldástól, a Sticky Password dedikált windowsos alkalmazást is kínál, ezt egészítik ki a böngészőbeépülő modulok és mobil appok. Természetesen minden, ma népszerű platformot támogat és böngészőből is szinte az összeset. Képes automatikusan importálni a böngészőkbe mentett jelszavakat, sőt, a népszerűbb konkurensek adatbázisait is átemeli. Az alapműködés nem tér el az általánostól: egy mesterjelszóval tudod levédeni jelszószéfedet. Kétfaktoros azonosítást is aktiválhatsz, ilyenkor a jelszavadra és a mobilon futó Google Authenticator applikációra lesz szükséged, illetve minden azonosításhoz internetkapcsolat is szükséges. Ez fontos kitétel, ugyanis a Sticky Passwordöt használhatod offline és fél-offline üzemmódokban is. Offline módban csak az adott eszközön tárolt jelszavaidat kezeli, nem kapcsolódik felhőszolgáltatáshoz, sőt, a netre sem a szoftver. A fél-offline mód azt jelenti, hogy eszközeid között szinkronizálja a jelszavakat a program, de csakis akkor, amikor azok azonos helyi hálózatra kapcsolódnak (például az otthoni Wi-Fi-re).

Hirdetés

Amennyiben mégis a legkényelmesebb felhőalapú szinkronizálást választod, akkor sem kell aggódnod a biztonság miatt. A Sticky Password kliensoldalon AES-256-tal titkosítja minden adatodat és ezt tölti fel védett csatornán a szerverére. Ha esetleg ide betörnének hackerek, akkor is csupán a titkosított adatokhoz férhetnének hozzá, a valós jelszavaidhoz nem.

Mesterjelszó, kétfaktoros azonosítás és virtuális billentyűzet - a biztonsággal nincsen gond
Mesterjelszó, kétfaktoros azonosítás és virtuális billentyűzet - a biztonsággal nincsen gond

Kényelmes védelem

Az asztali alkalmazás nem csupán egy jelszószéf, annál sokkal többet is kínál, mégpedig igen hasznos szolgáltatásokat. A szofisztikált importálási funkció segít mindenhonnan egybe gyűjtened jelszavaidat, emellett személyes adataidat is felveheted külön profilokba. Ezeket az online űrlapkitöltéseknél hívhatod elő, hogy ne kelljen mindig bepötyögnöd nevedet, e-mail címedet, telefonszámodat. Szintén hasznos a könyvjelző-kezelés, valamint a biztonságos jegyzetelés, ahová féltett titkaidat is feljegyezheted, azok teljes biztonságban lesznek, titkosítva és elzárva a nagyvilágtól. A Sticky Password az applikációkhoz használatos jelszavak mentésére is bevethető, amely mobileszközökön hasznos, ám az sem rossz funkció, hogy ezekhez utána windowsos gépeden is könnyedén hozzáférsz. Természetesen az olyan, már alapszolgáltatásnak tekinthető funkciók sem maradtak ki, mint a virtuális billentyűzet és a paraméterezhető jelszógenerátor.

Mostanáig a biztonságról, az adatok elzárásáról szólt a cikk, ezért furcsán hangzik, hogy a Sticky Password irányítópultján egy Sharing Center menüpont is van. Egyes belépési információkat meg tudsz osztani más Sticky Password felhasználókkal, sőt, még jogosultságot is beállíthatsz itt (olvasási, szerkesztési). Szintén hasznos az Emergency Contacts pont, ahol megadhatod, hogy kit teszel meg jelszavaid gyámjának, ha veled valami történne. A megosztáshoz hasonlóan furcsának tűnhet a hordozható jelszószéf funkció is. Itt a program egy másolatot készít USB kulcsra a jelszavaidból, majd ezt a kulcsot másik géphez csatlakoztatva hozzáférhetsz adataidhoz.

Kisebb vállalkozásoknak a TEAMS kiadást is érdemes megfontolniuk, ami csoportos - jogosultságokkal fűszerezett - jelszókezelést tesz lehetővé, miközben a Dark Web Monitoring funkció is aktívan védi a céges jelszavakat.

Mindenféle igényekhez szabható jelszógenerátor
Mindenféle igényekhez szabható jelszógenerátor

Elébe megy a bajnak

A baloldali menüsor legutolsó menüpontjára mindenképpen szánj időt, miután beimportáltad minden jelszavadat. A Security Dashboardon az ARC szolgáltatását kihasználva a program átvizsgálja jelszavaidat. A párperces folyamat végén három kategóriába sorolva láthatod az eredményt. Kritikus, kiemelten, illetve közepesen problémás jelöléseket kapnak jelszavaid (és persze vannak, amikkel semmi gond). A program segít megerősíteni gyengének ítélt jelszavaidat, a duplán felhasználtakra is felhívja a figyelmedet, emellett pedig a web sötét oldalára vélhetően kikerült jelszavaidat is megjelöli. Ezek olyan szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, amelyeket bizonyítottak feltörtek és ahonnan hackerek ellopták a belépőazonosítókat. Érdemes ezeket mind megváltoztatni, ezzel sokkal komolyabb problémákat elkerülve.

Nem feltétlenül kell az internetre kapcsolódni az eszközök közti szinkronizálás érdekében
Nem feltétlenül kell az internetre kapcsolódni az eszközök közti szinkronizálás érdekében

A majdnem tökéletes védelem

Jelszavaidat védeni kell, ez nem is kérdéses, de a sok szolgáltatás közül nem mindegy, melyiket választod. A legkényelmesebb az operációs rendszerbe, vagy böngészőbe integrált megoldást használni, ám ha veszed a fáradtságot és átállsz Sticky Passwordre, nem bánod meg. A védelem szintje, a titkosítás, a kétfaktoros azonosítás mind növelik a biztonságot. Az extra funkciók hasznosak és szintén hatékonyak, valamint kényelemből is egészen jól vizsgázott az alkalmazás, sőt, preventív védelemben is jeleskedik.

A Sticky Password kiváló jelszókezelő, mi mindössze a magyar nyelvet hiányoltuk, valamint a felület lehetne kicsit modernebb és a Windows alatti biometrikus azonosítás (és/vagy PIN kód) sem ártana. Amennyiben PC World Max előfizetőnk vagy, ne is gondolkozz a kipróbálásán, a Premium változatban minden funkció elérhető, sőt, ha megtetszett, erre a linkre kattintva a PC World egyedi akciójának keretében örökös licencet is kaphatsz a teljes árnál 85%-kal olcsóbban!

Baj esetén kijelölhetjük, ki férhet hozzá titkosított tárunkhoz
Baj esetén kijelölhetjük, ki férhet hozzá titkosított tárunkhoz

Aktiválás

A PC World Max felületéről letöltött telepítőt futtatva az első ablakban rögvest kiléphetsz a névtelen adatgyűjtésből, ami a fejlesztők munkáját segíti. Ezt az egy alkalmat leszámítva a Sticky Password nem traktál reklámokkal, adatgyűjtéssel. Első indításkor az ingyenes verzió varázslója fogad, ahol a legfontosabb szolgáltatásokat ismerheted meg, majd egy ingyenes StickyAccountot kell létrehoznod e-mail cím és mesterjelszó megadásával. Fontos, hogy ezt a jelszót mindenképpen jegyezd meg, mert ha elfelejted, még a fejlesztő sem képes visszaszerezni a rendszerbe titkosítva elmentett információidat.

A következő lépésben a felhőszinkronizációt érdemes aktiválni, majd végül böngészőidbe telepíteni a beépülő modult. Utolsó lépésként a PC World Maxon található, Premium verziót aktiváló licenckulcsot kell megadnod az "I have a License Key" sorra kattintva. Ezzel egy évig korlátlanul használhatod a prémium verziót. Mobilodon is telepítheted a szoftvert, itt már csak szimplán lépj be korábban létrehozott fiókodba.

Sticky Password Premium

Ár: évente 15 ezer Ft
Ha veszed a fáradtságot és átállsz Sticky Passwordre, nem bánod meg. A védelem szintje, a titkosítás, a kétfaktoros azonosítás mind növelik a biztonságot.
  • jelszókezelő
  • multiplatform
  • eszközök közti szinkronizálás
  • AES-256 titkosítás
  • szinkronizálás helyi hálózaton
  • kétfaktoros azonosítás
  • automata mentés és kitöltés
  • adatimportálás más jelszókezelőkből
  • Biztonsági központ
  • virtuális billentyűzet, hordozható jelszótár
  • könyvjelző- és jegyzetkezelés
  • applikációk jelszavai
  • vágólap-kezelés
  • angol nyelvű kezelőfelület
  • Windows 7/8/10/11, Android, iOS, MacOS kompatibilitás
PRO
  • kiváló biztonság
  • kliensoldali titkosítás
  • multiplatform
  • sok extra
Kontra
  • nincsen magyar nyelv
  • nincsen Windows Hello-támogatás
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8310
    [topic] => 3
    [group] => 4
    [gameinfo_name] => Sticky Password Premium
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 319
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2023-04-19 22:59:37
    [gameinfo_webpage] => https://www.stickypassword.com
    [gameinfo_tags] => lamantine software, password, jelszó, védelem, segédprogram, teljes verzió, teszt
    [gameinfo_url] => sticky-password-premium
    [gameinfo_pro] => kiváló biztonság
kliensoldali titkosítás
multiplatform
sok extra
    [gameinfo_kontra] => nincsen magyar nyelv
nincsen Windows Hello-támogatás
    [gameinfo_data] => jelszókezelő
multiplatform
eszközök közti szinkronizálás
AES-256 titkosítás
szinkronizálás helyi hálózaton
kétfaktoros azonosítás
automata mentés és kitöltés
adatimportálás más jelszókezelőkből
Biztonsági központ
virtuális billentyűzet, hordozható jelszótár
könyvjelző- és jegyzetkezelés
applikációk jelszavai
vágólap-kezelés
angol nyelvű kezelőfelület
Windows 7/8/10/11, Android, iOS, MacOS kompatibilitás
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 0
    [gameinfo_pcw_awards] => 1
    [gameinfo_price] => évente 15 ezer
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Ha veszed a fáradtságot és átállsz Sticky Passwordre, nem bánod meg. A védelem szintje, a titkosítás, a kétfaktoros azonosítás mind növelik a biztonságot.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 319
            [manufacturer_name] => Lamantine Software
            [manufacturer_url] => -lamantine-software
            [manufacturer_link] => http://www.stickypassword.com/
            [link] => /gyarto/-lamantine-software
        )

    [link] => /termekinfo/sticky-password-premium-8310.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => kiváló biztonság
            [1] => kliensoldali titkosítás
            [2] => multiplatform
            [3] => sok extra
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => nincsen magyar nyelv
            [1] => nincsen Windows Hello-támogatás
        )

)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    9

  • Extra funkciók:

    9

  • Szoftver:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.