Hirdetés

Sürgeti a gyárakat az Nvidia, hogy a tiltás előtt a legtöbb kártyát el tudják adni



|

Annyi GPU-t akarnak legördíteni a gyártósorról, amennyit csak lehet, még ha ezért magasabb árat is kell fizetni.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete még augusztusban jelentette be, hogy korlátozzák bizonyos termékek exportját. Ennek értelmében az Nvidia nem értékesítheti majd  az A100-as, és a hamarosan érkező H100-as GPU-kat Oroszországba és Kínába. A szerverparkokban és adatközpontokban használt csúcskategóriás chipek hatalmas számítási teljesítménnyel rendelkeznek, így különösen fontosak a mesterséges intelligenciára épülő szoftverekhez.

Ha nem kapnak speciális engedélyt, a korlátozás 400 millió dolláros kiesést okozhat a cégnek, a szankciókat azonban nem azonnali hatállyal vezette be az amerikai kormány: az A100-as chipeket 2023. márciusáig, a H100-as modelleket pedig 2023. szeptemberéig megvásárolhatják a kínai vállalatok, így az zöldeknek egy évük van, hogy az utolsó fillért is kifacsarják a keleti exportból. Egy tajvani szaklap értesülései szerint az Nvidia már meg is állapodott a TSMC-vel, akik maximumra pörgetik a gyártókapacitást.

Hirdetés

A gyártó természetesen fel van készülve az ilyen kérésekre (nyilvánvalóan meg is kérik az árát), egy speciális folyamatnak köszönhetően pedig gyakorlatilag meg tudják felezni a gyártáshoz szükséges időt, így a szokásos 5-6 hónap helyett 2-3 hónap alatt el tudnak készülni a rendelések, így október végén az Nvidia meg is kaphatja az első szállítmányt. Mivel az ilyen chipeket hatalmas árréssel értékesítik, értelemszerűen a következő évben mindent ennek rendelnek majd alá, a kínai piac pedig fel is van készülve rá, hogy felszívja az összes eladó kártyát, hiszen a szankciók után nem fognak tudni hozzájutni ezekhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.