Hirdetés

Szakít a Qualcomm és a Samsung



|

A 7 nm-es lapkák gyártásában már a TSMC lesz a Qualcomm partnere.

Hirdetés

A Qualcomm jelenleg a Samsunggal dolgozik együtt: nem csak, hogy a Galaxy S8-ban debütált a Snapdragon 835, de a chip gyártását is a dél-koreai cég intézi. 

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy a Snapdragon 845 piacra dobásában az LG G7-é jövőre a főszerep, most pedig az is kiderült egy dél-koreai jelentés nyomán, hogy a Qualcomm a 7 nm-es chipek gyártásánál szakít a Samsunggal

Az új partner a TSMC lesz, a 7 nm-es Snapdragon chipeket pedig már a tavalyi év második felében elkezdték tervezni. 

A 10 nm-es Snapdragon 835 gyártása mellett a 14 nm-es Snapdragon 820 és Snapdragon 821 gyártásáért szintén a Samsung felelt. Minél tovább fejlődik a gyártástechnológia, annál kevesebb energiát igényelnek a chipek, és annál nagyobb a teljesítményük. 

A döntés hátterében valószínűleg az állhat, hogy a TSMC megelőzte a riválisait a 7 nm-es fejlesztésekben. Ha a jelentés hiteles, akkor a Samsung az Apple-t is elvesztette, ugyanis az almás cég szintén a TSMC-t kérte fel az A11-es lapka gyártására. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.