Hirdetés

Szakítana az Intellel az Apple - saját CPU-t rak a Macekbe



|

Három éven belül örökre elfelejtené az Intel processzorokat az Apple. A jövőbeli Macek Apple CPU-val jönnek majd.

Hirdetés

Az Apple maga tervezi az iPhone, iPad és Apple Watch készülékekbe rakott processzorokat. Bár tervezett már különleges lapkákat az utóbbi Mac gépekbe is, alapvetően még mindig az Intel processzorok végzik a munka nehezét. 

Hirdetés

A Bloomberg szerint mindez három éven belül megváltozik, az Apple ugyanis szakít az Intellel. Az almás cég jelenleg egy Kalamata kódnevű projekten dolgozik, amelynek keretében saját processzorokat fejleszt a jövőben megjelenő Mac gépekbe. 

Az Apple ezzel még nagyobb irányítást szerezne a gépei fölött, ami a hardvert illeti. Természetesen a különféle termékek is egységesebb élményt nyújthatnának, és bár a macOS valószínűleg nem megy sehová, a pletykák szerint az iOS-es appok a Maceken is futtathatóak lesznek. 

Egy ilyen lépéssel nem csak az appok kínálata emelkedne, de azoknak is kedveznének, akik életük első számítógépét vennék meg, és az iPhone-appokat már ismerik. 

Az Apple szereti a lehető legtöbb alkatrészt házon belül tervezni, ezzel ugyanis nem csak a kontroll foka magasabb, de a többi nagy piaci szereplőtől is függetlenebbé válik. Mivel az Apple mobilos chipjei már túlszárnyalják a belépőkategóriás Intel processzorok teljesítményét (a szintetikus méréseken mindenképp), ezért nem túl hihetetlen az ötlet, hogy néhány éven belül laptopokba és asztali gépekbe való, versenyképes processzorokkal álljon elő az Apple. Ez nagyon komoly befektetéseket igényelne, de teljesen szabaddá tenné az Apple-t, amely nem csak az Intel kiadási stratégiájától válna meg, de tetszés szerint különülhetne el plusz funkciókkal a riválisoktól is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.