Hirdetés

Számos gyártó maradna továbbra is a Huawei partnere



|

Szeptember közepén lépett életbe a megszorítócsomag, amely elvágja a Huawei-t beszállítóitól - közülük sokan próbálják ezt törvényi úton megkerülni.

Hirdetés

Augusztus 17-én az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium olyan korlátozó rendelkezéseket jelentett be, amelyek szeparálják a Huawei-t más chipgyártók termékeitől - amennyiben azok amerikai technológiákat használnak tevékenységeik ellátásához. A megszorítások szeptember 15-én léptek életbe és azóta már számos gyártó fordult egyedi elbírálási és felülvizsgálati kérelemmel a minisztériumhoz. Erről számol be legalábbis a kínai Beijing News: értesüléseik szerint az SMIC, TMSC, Qualcomm, MediaTek, Samsung és más cégek is a választ várják kérelmeikre.

Hirdetés

Mindez nemcsak Kínát hozta feszült helyzetbe - a japán szereplők jelenleg eltérő stratégiákat alkalmaznak. A Nikkei Asian Review értesülései szerint csak a Sonyról lehet tudni jelen esetben azt, hogy mentességért folyamodna, a Toshiba például kiváró stratégiát folytat, a Kioxia gyártási kapacitásán változtat, hogy többi üzleti partnerének kedvezhessen, míg a Renesas megpróbálja kiterjeszteni vásárlókörét.

Az amerikai szankciók számos compliance problémával járnak: a cégeknek át kell vizsgálniuk az ellátási láncokat, hogy megbizonyodhassanak arról, termékeik a láncolat végén nem a Huaweinél landolnak. Az esetlegesen vétő felek nem importálhatnak a jövőben az exporttörvény által érintett amerikai szoftvereket és technológiákat - sem Amerikából, sem pedig más országoktól. Mindezeken túl a szabályszegés akár 1 millió dolláros pénzbírsággal és szabadságvesztéssel is járhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.