Hirdetés

Szárnyra kapott az AMD



|

Az Ethereum-bányászok minden készletet kimerítenek, még a használt kártyák ára is az egekben, már ha marad ilyen a piacon.

Hirdetés

Az AMD Radeon videokártyák mindig is jó választásnak bizonyultak a digitális pénzek bányászata során, és így van ez az Ethereum esetében is. A Radeonok gyakorlatilag a Radeon HD 7000-es széria óta tökéletesek erre a feladatra (vagyis a GCN archkitektúrával). 

Hirdetés

A Bitcoin és az Ethereum árfolyamának emelkedését látva megint egyre többen ugranak bele a bányászatba, és mindenkinek Radeon videokártya kell. A külföldi nagy áruházak készletei teljesen elfogytak, a használtpiac kimerülőben van, a használt vezérlők árai pedig nem ritkán olyan mértékben megemelkedtek, hogy a megjelenéskor sem kerültek annyiba. 

Az AMD részvényárfolyama mindezek miatt csak kedden majd 9 százalékot emelkedett. 

A bányászat még 2009-ben vált népszerűvé a Bitcoin miatt. A folyamat során számítógépek hálózata hitelesíti a tranzakciókat, illetve gátolja meg a visszaéléseket komplex matematikai műveletek megoldásával. A jutalom a digitális pénz generálása az üzemeltető számára. 

Aki 2000 dollárt költ el Ethereum-bányászatra alkalmas gépre, az 3-4 hónap alatt hozhatja vissza a hardverek árát, feltéve, hogy közben és utána fizeti a számlákat is. Amennyiben a megtérülés ideje továbbra is 1 év alatt marad, akkor tartós GPU-hiánnyal számolhatunk egyes szakemberek szerint. 

Az AMD egyik szóvivője elismerte, hogy a bányászat jót tett a cégnek, de a célcsoport továbbra is a gamerek köre marad. Az AMD árfolyama egyébként az Apple maces bejelentései kapcsán is emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.