Hirdetés

Szemüveg sem kell az ASUS 3D-s csúcslaptopjához



|

Szemkövetéssel és szenzorokkal mutatnak 3 dimenziós képet a vállalat OLED-kijelzős készülékei.

Hirdetés

Spatial Vision néven jelentette be az ASUS az első szemüveg nélküli 3D-s megjelenítést ígérő OLED-paneles laptopjait a CES-re időzítve. A főleg kreatív szakembereket megcélzó termékek előnyeit nem kell taglalni, de a vállalat azért megteszi:

  • nem kell plusz szemüvegre költeni;
  • a 3D-s modellek minősége ellenőrizhető anélkül, hogy kinyomtatnák őket;
  • VR-szerű élmény a gamereknek, persze kizárólag a képernyő keretein belül.
Hirdetés

A technológia lényege, hogy a készülékek nagy felbontású érzékelőkkel ellátott lencsékkel követik a szem mozgását, így frissítik folyamatosan a két, más-más szögből létrehozott képet. A laptopokat OLED-kijelzőkkel látták el, tehát a tökéletes feketéknek hála garantált a végtelen a kontraszt, az élénk színek. A képfrissítés 120 Hz, a válaszidő pedig 0,2 ms. Ehhez persze megfelelő GPU is kell, az ASUS ezért a 40-es Geforce-generáció laptopokba szánt modelljeit építi majd be.

Persze nem kényszerítik ránk a 3D-t: egy gombnyomással váltogathatunk majd a hagyományos és a térbeli megjelenítés között. A technológia - amelyről már ejtettünk egy pár szót abban a cikkünkben, amelyben azt taglaltuk, mivel készül a cég a közeljövőben - a ProArt Studiobook, Zenbook Pro és Vivobook Pro modellekben lesz fellelhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.