Hirdetés

Szeptember 6-án jön a Huawei Kirin 990-es csúcslapka



|

A Huawei Mate 30 Pro csúcsmobilban is ez a chip kap helyet - a Kirin 990 a 2019-es IFA kiállításon debütál.

Hirdetés

Egyre közeledik a 2019-es berlini IFA kiállítás, a Huawei emiatt úgy gondolta, hogy ideje egy kis kedvcsinálót közzétenni. A kínai óriás megerősítette, hogy a házon belül fejlesztett Kirin 990-es csúcslapkája a rendezvény keretében, szeptember 6-án mutatkozik be hivatalosan. 

Hirdetés

A rövid videó szerint az SoC 5G-képes lesz, korábbi pletykák szerint a modemet közvetlenül a chipsetbe építik be. 

A Kirin 990-es SoC a TSMC 7 nm-es EUV gyártástechnológiájával készül majd, 20 százalékkal nagyobb tranzisztorsűrűséget és így hatékonyabb működést garantál. 

Más források szerint végre a 4K@60fps videók készítése is megoldható lesz, ezt már régóta hiányolják a Huawei csúcsmobilokról. Fejlődik majd az NPU is, ami már a Huawei Da Vinci architektúrájára épít, az ARM legújabb alkatrészeivel. 

Az elmúlt években mindig a Mate széria csúcskészülékeiben debütáltak a legújabb Kirin SoC-k, így nem lesz ez másképp idén sem. A Mate 30 és a Mate 30 Pro mellett azonban ezúttal a Mate X-be is a Kirin 990-et építik be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.