Hirdetés

Szivárgás bizonyítja a Windows korábban elkaszált, univerzálisabb verzióját



|

Mondhatni új életre kelt a pár éve pletykált Polaris, viszont futtatni csak elég körülményesen lehet.

Hirdetés

Még 2018 környékén röppent fel a pletyka a Windows 10 Polaris kódnevű verziójáról, melynek képében a Microsoft állítólag az akkumulátorok jobb üzemideje és a gyengébb hardvereken való megfelelőbb teljesítmény érdekében próbált áramvonalasítani és gyomlálni az operációs rendszeren.

Idővel végül elkaszálták a minimum 2017 óta zajló projektet a talán most tavasszal befutó Windows 10X érdekében, bár nemrég egy 2018 eleji build csak kiszivárgott belőle, még ha az nem is rejt olyan sok izgalmat, mert hát futtatni csak elég körülményesen lehet. Mindenesetre bizonyítéknak nem olyan rossz.

Hirdetés

Ahogy azt a scamdisk nevű szivárogtató is írja, a PolarisOS tehát a Windows Core OS elkaszált, asztali gépekre és laptopokra fejlesztett változata, annak is egy felhasználói felülettől mentes verziója, betölteni pedig semmi sem fog benne, sőt, ARM alapú eszközről bootolható csak be. Hogy pontosan honnan szerezte a buildet, arról a feltöltő is csak annyit ír, hogy inkább ne tegyük fel a kérdést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.