Hirdetés

Szuperbiztonságos lett a világ egyik legnagyobb külső merevlemeze



|

Az Apricorn egy 18 TB-os merevlemezt csomagolt bele az Aegis Padlock DT FIPS külső adattárolóba, amely 100 százalékban hardveres titkosítást kapott.

Hirdetés

A világ első 18 TB-os belső merevlemeze lett a Seagate IronWolf Pro, amelyről a napokban jelentek meg az első tesztek. Az Apricorn pedig úgy döntött, hogy ideje biztonságos külső adattárolót is kínálni ekkora kapacitással. Fogott tehát egy 18 TB-os merevlemezt (a modellről nem esett szó), majd egy külső házba csomagolta, és így el is készült a világ talán legnagyobb külső merevlemeze. Erre persze házilag is képes bárki, a trükk abban van, hogy ez a meghajtó szuperbiztonságos is. 

Hirdetés

Az Aegis Padlock DT FIPS ugyanis szoftverektől mentes, 100 százalékban hardveres, 256-bites AES XTS titkosítást használ, a tartalmakhoz az USB 3.2-es porton keresztül csak az integrált terminált használva, PIN megadásával lehet hozzáférni. 

Az adatokat menet közben titkosítják, minden, a PIN-kód is a HDD-n van tárolva. Mivel keresztplatformos, ezért bármivel, Mac gépekkel is használható. Trükközni pedig nem nagyon lehet vele, mert a belső komponenseket egy réteg kemény epoxy védi, és a speciális firmware-t zárolták. Aki ilyen különleges meghajtót szeretne, annak 1199 dollárt kell érte fizetnie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.