Hirdetés

Támad a múlt: 2004 óta először ismét növekedésnek indult a CD-k eladása



|

Az Egyesült Államokban is népszerűek még a fizikai adathordozók.

Hirdetés

Nem is olyan régen még CD- és DVD-tokoktól roskadoztak a játékosok és a filmkedvelők polcai, és ugyan nem tűntek el teljesen ezek az adathordozók, érezhető a digitális gyűjtemények előretörése, hiszen sok esetben jóval kényelmesebb a Netflixen bekapcsolni egy filmet, vagy a Steamről letölteni egy játékot.

Az nem meglepő, hogy a Blu-ray lemezek még mindig népszerűek, az viszont már annál inkább, hogy fellendülés történt a CD-k tetszhalottnak tűnő piacán is.

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége, vagyis a RIAA friss adatokat közölt, amelyekből kiderült, hogy 2021-ben 584,2 millió dollár folyt be a CD-k eladásából, ami több mint 100 millióval magasabb, mint a 2020-as 483 milliós eredmény. Ez pedig azt jelenti, hogy a korábban csökkenő tendenciát mutató eladási számok után végre növekedés történt, amire bizony 2004 óta nem volt példa.

Hirdetés

A RIAA beszámolója szerint tavaly 1,65 milliárd dollárt termeltek a fizikai adathordozón árusított zenék az Egyesült Államokban, ami jól mutatja, hogy a Spotify streamelős megoldása mellett még bőven van igény a "klasszikusabb" zenehallgatás élményére is. Egyébként a második virágkorukat élő bakelit lemezek esetén még durvább volt a növekedés, mert amíg 2020-ban 634,9 millót termeltek, addig ez a szám 2021-ben már elérte az 1 milliárdot.

Ti szoktatok még CD-ket vásárolni, vagy már csak streamelitek a zenét?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.