Hirdetés

Telitalálat lehet az AMD Ryzen 5 3600



|

A nagyszerű teljesítményre képes processzor túlszárnyalja a Ryzen 7 2700X-et, és majdnem egy szinten mozog az Intel Core i9-9900K-val.

Hirdetés

Az elmúlt hetek szivárgásai és mérési eredményei alapján már körvonalazódott, hogy az AMD Ryzen 5 3600 kiemelkedően jó ár-érték arányú processzor lesz, amely a nála drágább chipeket is lekörözheti. Bár többen kétkedve fogadták a szerintük hamisított vagy befolyást mérési eredményeket, összességében úgy tűnt, hogy a 7 nm-es Zen 2 CPU igazi szörnyeteg lehet. 

Hirdetés

A UserBenchmark adatbázisa szerint a Ryzen 5 3600 már 106 százalékos eredménnyel büszkélkedhet, amivel gyakorlatilag az előző-generációs Intel Core i8-8700K nyakában lohol. Az ASRck X570 Phantom Gaming X alaplapjával pedig már 110 százalékos eredményt is elért, amivel még a Core i7-9800X-et is megelőzte. 

Tum Apisak pedig egy Cinebench R15 mérési eredményt is talált, ami szerint a Ryzen 5 3600 197 pontos egymagos eredményt ért el. 

Nem sokkal ezek után pedig az AMD processzor egy korai tesztje is előkerült az El Chapuzas Informatico jóvoltából. A teszt nagyjából megerősítette a szivárgásokat: a válaszidők magasabbak ugyan, de a Ryzen 5 3600 kiváló egymagos eredményeket hoz, illetve játékban is nagyon jó. A teljesítménye meghaladja azt, amit a Ryzen 7 2700X tud, illetve majdnem egy szinten mozog az Intel Core i9-9900K-val. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.