Hirdetés

Teljesen testreszabható laptoppal törne be a piacra a Framework startup



|

A San Franciscó-i vállalat célja, hogy a felhasználók a gép egyes darabjait könnyedén cserélgethessék és fejleszthessék.

Hirdetés

Különleges koncepcióval rukkolt elő egy amerikai startup, amely vékony, könnyű és praktikus laptopokat tervez piacra dobni a közeljövőben. A Framework célja, hogy a gépek könnyedén szétszerelhetőek legyenek, így annak egyes elemeit a felhasználók egyszerűen cserélhessék. 

A startup vállalkozás alapítója, Nirav Patel korábban az Apple-nél és az Oculusnál is dolgozott, így megtapasztalta, hogy a fogyasztóknak milyen igényei vannak a szórakoztató elektronikai termékekre vonatkozóan. Patel egy interjúban elmondta, hogy a Framework Laptopra nem csupán termékként, hanem ökoszisztémaként tekintenek.

Hirdetés

A gép egyébként nem egészen 1,3 kg-ot nyom, 15,85 mm vastag. A 13,5 inch átmérőjű képernyő 2256x1504 felbontású, illetve beépítettek egy 1080p/60 fps-es webkamerát is. A laptopban 11. generációs Intel processzor dolgozik, és akár 64 GB DDR4 memória, valamint 4 TB tárhelyes SSD szerelhető be.

A felhasználók a memória és a tárhely mellett a gyári 55 Wh-s akkumulátort is cserélhetik, illetve billentyűzet, és a különböző csatlakozó egységeket is variálhatják.

A Framework Laptop előre összeszerelve is megvásárolható lesz, de az úgynevezett DIY kiadással minden saját maga rakhatja össze a gépet, és kedvére választhat operációs rendszert is. A Framework támogatja a Windows 10-et és a Linuxot is.

A Framework Laptop előrendelése valamikor idén tavasszal kezdődik, de a gép hivatalos árát egyelőre nem jelentette be a vállalat. Patel elmondása szerint hasonló árkategóriába kerül, mint a népszerű és szakmailag elismert laptopok a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.