Hirdetés

Tényleg jönnek jövőre az 5 nm-es chipek



|

2020 második negyedévében indítja be a tervek szerint a TSMC az 5 nm-es lapkák sorozatgyártását.

Hirdetés

C. C. Wei, a TSMC ügyvezetője és alelnöke nemrég elárulta, hogy a cég terv szerint halad az 5 nm-es fejlesztésekkel. Mindez azt jelenti, hogy a sorozatgyártást az 5 nm-es technológiával már 2020. második negyedévében megkezdik. 

Hirdetés

A vállalat emellett növelte azt a tőkét, amit a gyártósorok kapacitásának fokozására szánt. Az eredeti 10 milliárd dollár helyett már 14-15 milliárd dollárt költ ilyen célra a TSMC. 

A TSMC így erősen épít a modern gyártástechnológiákra, amelyekre ugranak is a cégek: a kereslet egyre nagyobb, sok ügyfelet, chipek és megrendelést nyer meg magának a TSMC. 

Az 5 nm-es gyártástechnológia EUVL jellegű, és még több réteget használ, mint az N7+ vagy az N6 eljárások. A TSMC optimista, hogy 5-10 százalékos növekedést is elérhet, és figyelembe véve, hogy most mindenki  7 nm-es lapkákat akar, elég valószínű, hogy jövőre tényleg jön az 5 nm-es chipek dömpingje. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.