Hirdetés

Tiger Lake i9-11900KB - tudja még valaki követni az Intel névadását?



|

Bemutatták a gyártó legújabb chipjét, aminek az elnevezés ellenére nem sok köze van az i9-11900K-hoz.

Hirdetés

Laikusként sosem volt könnyű kiigazodni a tech cégek termékpalettáján, hiszen egyetlen szám vagy betű is jelenthet akár teljes generációs különbséget. De amit most művel az Intel, az még a szakmabelieket is rendesen összezavarta. Nem csoda, hogy a bejelentést nem verték nagy dobra.

Az új processzor az i9-11900KB nevet kapta, architektúráját tekintve viszont alapjaiban különbözik az i9-11900K-tól. A 11. generáción egyébként sem könnyű kiigazodni, hiszen asztali gépekben a 14nm-es Rocket Lake, míg laptopokban a 10nm-es Tiger Lake processzorokat soroltuk eddig ide. Az i9-11900KB is egy 10nm-es Tiger Lake chip, csak épp asztali gépekbe.

A chip nevében a "B" a BGA kialakításra utal, vagyis ezeket a processzorokat ráforrasztják az alaplapra. DIY gépekben ezért aligha találkozunk majd ilyenekkel, kizárólag olyan gyártókhoz jutnak majd el a chipek (az i9 mellett i7, i5 és i3 változat is készült), akik pre-built gépeket árulnak, nagyon fix hardverrel.

Hirdetés

Túl sok gépben nem fogunk ezzel a megoldással találkozni, de legalább már az Intel is elmondhatja, hogy van 10nm-en készült asztali processzoruk. Pedig teljesítményben egyébként egyáltalán nem mutatnak rosszul az új chipek a 65W-os TDP-hez képest:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.