Hirdetés

Tényleg leállt a Facebook? Mit tegyek?



|

Ilyesmi kérdéseket gyakran teszünk fel magunknak a Facebookkal, Gmaillel, vagy bármilyen weboldallal kapcsolatban. Honnan tudhatjuk, hogy nálunk van a hiba, vagy tényleg beütött a trutyi?

Hirdetés

Könnyű azt hinni, hogy a féle internettel ellátott számítógépünk, vagy épp a 4G-n hasító mobilunk minden pillanatban tárva nyitott ablak a világra, aztán egyszer csak jön valami hibaüzenet, nem töltődik be az általunk keresett weboldal, nem frissül a Facebook, és tessék, máris a sötét középkorban érezhetjük magunkat, amikor kommunikálhatunk sms-sel vagy telefonhívásokkal, mint holmi állatok. És ilyenkor persze szidunk mindenkit: a telefont, az internet-szolgáltatót, és persze a weboldalt is, pedig ilyenkor azért viszonylag egyszerűen megnézhetjük, hogy a mi készülékünkben van-e a hiba.

Hirdetés

Megannyi weboldal áll ugyanis rendelkezésre azzal a céllal, hogy megnézzük rajta az általunk keresett oldal jelenlegi állapotát. Ilyenkor egyszerűen csak beírjuk a keresett oldal webcímét, és máris láthatjuk, működik-e, vagy tényleg valami baj van odaát.

Az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb ilyen szolgáltatás az IsItDownRightNow, amely a keresőmező alatt külön megmutatja a legnépszerűbb nemzetközi oldalakat, és az oldalsávban láthatjuk a legutóbb vizsgált működő és leállt weboldalak listáját is.

Hasonlóan egyszerű oldal a Down For Everyone Or Just Me, ahol nincsenek rögtön látható listák, viszont a keresőmező kitöltése után nem csak azt láthatjuk, hogy az adott oldal él-e, de kapunk gyorslinkeket arra is, hogy írjunk az oldal üzemeltetőinek, jó esetben a támogatói szolgáltatásukhoz is látunk hivatkozást, de például ellenőrizhetjük azt is, ki hostolja az adott oldalt és jelent-e valamilyen biztonsági problémát a gépünkre.

Az Uptrends Uptime & Availability Test erőssége pedig abban áll, hogy a keresőmező kitöltése után azt is megnézi, hogy a világ különböző pontjain milyen gyorsan töltődik be az adott oldal - itt persze az is kiderülhet, ha egy területen tényleg nem elérhető.

Ha pedig mégis az derül ki, hogy a keresett oldal működik, de mi mégse látjuk, akkor lehet elkezdeni másfelé nézelődni. Bár sok esetben az is nagyszerű jelzés lehet, ha már ezek a weboldal-csekkoló weboldalak sem elérhetőek - no, akkor szinte biztos, hogy a netszolgáltatónál, vagy a gépünkben van a hiba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.