Hirdetés

Több mint 1000 Raspberry Piből rakott össze szuperszámítógépet az Oracle



|

Az Oracle OpenWorld konferencián állította ki a Raspberry Pi-alapú szuperszámítógépet az Oracle.

Hirdetés

Sok mindenre jó egy olcsó Raspberry Pi lapka PC, azonban egy ilyennél még jobb, ha valaki fog több mint 1000 darabot, és épít belőle egy szuperszámítógépet. Éppen ezt tette az Oracle. 

Hirdetés

A Raspberry Pi-alapú szuperszámítógépet az Oracle OpenWorld konferencián állították ki. A gép 49 3D-nyomtatott tartóval rendelkezik, öt rackkel és 22 hálózati switch-csel, valamint 18 USB-s táppal. 

A ServeTheHome élőben is megnézhette a különleges alkotást, és úgy tudja, hogy összesen 1060 Raspberry Pi 3 Model B+ mini lapka PC-ből áll a szuperszámítógép, ami első ránézésre egyáltalán nem tűnik annak.

A rendszer Oracle Autonomous Linuxot futtat, és egy Supermicro 1U Xeon tárhely-szerverrel van kiegészítve. Nem túl praktikus, nem is annyira erős, ráadásul egy vagyonba kerül megépíteni. Demonstrációnak azonban nagyszerű. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.