Hirdetés

Több mint 30 milliárd dollárért vásárolna fel egy rivális chipgyártót az AMD



|

A Xilinx került az AMD célkeresztjébe: állítólag előrehaladott megbeszéléseket folytatnak a felvásárlásról.

Hirdetés

A Wall Street Journal forrásai szerint az AMD már előrehaladott megbeszéléseket folytat a rivális chipgyártó, a Xilinx felvásárlásáról, egyes források szerint 30 milliárd dolláros üzletről lehet szó, ami döbbenetes ár. A gyorsan változó félvezető-piacon ez lehet az egyik legnagyobb felvásárlás, és már a jövő héten nyélbe üthetik az üzletet.

Az AMD egyelőre nem reagált ezekre a jelentésekre, a Xilinx pedig nem kívánt nyilatkozni a Reutersnek, szóval pletykaként érdemes kezelni ezeket az értesüléseket, de ha tényleg igaz a pletyka, akkor nagyon komoly változásoknak lehetünk hamarosan tanúi.

Hirdetés

Az AMD az utóbbi időben egyre népszerűbb, és nem csak az Inteltől hódítja el a piacot folyamatosan, hanem a távmunka idején is jelentősen nőtt a kereslet a chipjei iránt. A nemrég tartott Ryzen processzoros bemutatójuk is komolyan feladta a leckét az Intelnek, mivel erőben, tudásban és árban is versenyképes szériát mutattak be.

A kaliforniai Xilinx programozható chipeket gyárt, amelyeket adatközpontokban használnak többek között mesterséges intelligenciával kapcsolatos projektek és 5G-s bázisállomások terén. Amikor a Huawei-t tiltólistára tette az amerikai vezetés, akkor a Xilinx üzlete is megtorpant, így a találgatások szerint ezért is mehetnek bele a felvásárlásba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.