Hirdetés

Többé nem bétázik a Linux Windowson



|

Idén ősszel már kilép a bétából a Linuxhoz írt Windows-alrendszer.

Hirdetés

A Windows 10 egyik meglepő tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a linuxos alkalmazások natív futtatását. Ez a Linuxhoz írt Windows-alrendszernek köszönhető, ami bétaként érhető el a Windows 10 megjelenése óta. 

Hirdetés

A Microsoft azonban a béta végéhez közeledik, a Windows 10 őszi alkotói frissítésében ugyanis a funkció már hivatalosan is támogatott lesz

A Microsoft az évek során számos fejlesztést hajtott végre ezen a Windows-alrendszeren, többé a fejlesztői módot sem kell engedélyezni. Az Ubuntu mellett ráadásul a Fedora, az OpenSUSE vagy a SUSE Enterprise Linux is bevethető, a windowsos appok a Bash terminálon, a linuxos appok a Windows PowerShellen keresztül futtathatóak. 

Hivatalosan csak a parancssoros alkalmazások támogatottak, vagyis azok a fejlesztők vannak a célkeresztben, akik Windows-környezetben végeznék a munkát, de Linux-eszközzel. Nem hivatalos módon persze a grafikus felület betöltése is megoldható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.