Hirdetés

Tollas újdonságok a Windows 10-ben



|

A Windows 10 legújabb előzetese immáron a digitális toll megkeresésében is segít.

Hirdetés

A Windows Insider program résztvevői nemrég egy újabb Windows 10 előzetes buildet kaptak. Ez visszahozott egy régi funkciót, aminek hála az Edge böngészővel a tálcára tűzhetőek a weboldalak. Fejlődött továbbá a képernyőbillentyűzet, a Start menü és a műveletközpont, de akadnak komolyabb újdonságok is. 

Hirdetés

Elsősorban azoknak szólnak ezek, akik digitális tollat használnak az érintőképernyőn. 

Egy ilyen toll segítségével ugyanis immáron úgy lehet görgetni, mint ujjal - tehát a görgetősávot nem szükséges megkeresni, mint az egérrel. 

A Windows 10 a toll megkeresésében is segít, ha az eltűnt. Persze GPS vagy más helyalapú szolgáltatás nincs a tollakhoz, ezért bemérni nem tudja a kiegészítő helyzetét a rendszer. Azt viszont megmutatja, hogy legutóbb hol volt a gép, amikor használtuk hozzá a tollat, ezáltal időt spórol a kutatásban. 

A kézírás felismerése is fejlődött, írás közben a kész szavak balra mozdulnak, helyet hagyva a kijelzőn. Vannak új gesztusok is az íráshoz, és a tenyerünket is jobban szűri a rendszer. 

A 1625-ös build képernyőbillentyűzete szintén megújult, és már a hangalapú diktálást is támogatja (angol és kínai nyelveken). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.