Hirdetés

Top 5 médialejátszó program Windowshoz



|

Lecserélnéd a Windows beépített médialejátszóját, de nem tudod, merre indulj el? Mutatjuk a legjobb alternatívákat.

Hirdetés

A Windows rengeteg olyan beépített funkcióval és szoftverrel rendelkezik, amely hasznos - a beépített médialejátszó viszont soha nem tartozott ebbe a csoportba, és ez a helyzet a Windows 11 megjelenését követően sem változott meg. Egész egyszerűen csapnivaló a formátumtámogatás, így ha nem szereted a meglepetéseket, akkor érdemes valamilyen alternatíva után nézned.

Választék bőven van, ráadásul a legjobb szoftverek szinte mind ingyenesek. Mutatunk öt lehetséges jelöltet, amelyet véleményünk szerint mindenképpen érdemes legalább kipróbálni, használatunk kényelmes, könnyen tanulható, és alaposan feldobhatják az otthoni médiafogyasztás élményét.

Hirdetés

Kodi

A Kodi nem egy sima videólejátszó, hanem egy HTPC alkalmazás, amely a videók mellett streaming szolgáltatásokat, képeket és zenéket is kezel. De igazán filmben erős; elsősorban akkor ajánljuk, ha nagy filmgyűjteménnyel rendelkezel. A netről letöltött, majd egy mappába ömlesztett vicces videókat egymás után megnyitogatni kényelmetlen vele, viszont egy többezer filmet tartalmazó gyűjteményben roppant kényelmesen navigálhatsz vele még akkor is, ha a fájlok több adathordozón vannak szétszórva.

A Kodi minden filmhez le tudja tölteni a kapcsolódó információkat, és olyan adatbázist hoz létre, amely segítségével címek mellett színészekre és más adatokra is tudsz keresni. Akár még feliratokat is talál neked a neten, ha szeretnéd.

Letöltés

MPC-HC

Ha (látszólag) véletlenszerűen szeretnél videókat megnyitni gyorsan, és nem hoz lázba a filmekhez kapcsolódó adatbázis, akkor az egyik legjobb jelölt a feladatra még mindig a békebeli Windows lejátszóra hajazó Media Player Classic - Home Cinema. Fejlesztése a közhiedelemmel ellentétben nem állt le, bár kissé belassult.

A szoftver mindenféle segítség nélkül kezel minden olyan formátumot, amivel a neten böngészve találkozhatsz. Villámgyors, és az olyan extrák sem kottyannak meg számára, mint több hangsáv és felirat közötti váltások, vagy a jelenetek kezelése. Témák nincsenek, de a kezelőfelületet, ha épp nincs rá szükséged, egyetlen gombnyomással eltávolíthatod.

Letöltés

VLC Media Player

Szintén a népszerű alkalmazások közé tartozik, amelynek nagy előnye, hogy nemcsak Windows verzió létezik belőle, hanem elérhető Linuxra, Macintoshra, Androidra és iOS-re, is, így akár minden eszközön pontosan ugyanabban az élményben lehet részed, ha videókat nézel. Bármilyen letöltött fájlt képes megnyitni, kezeli a webkamerákat is, valamint streaming szolgáltatókhoz is lehet kapcsolódni vele.

Rendkívül takarékosan bánik az erőforrásokkal is, így könnyen lehet, hogy amikor a régi gépen más lejátszó már akadozik egy-egy filmmel, akkor a VLC-nek a feladat még meg sem kottyan.

Letöltés

KMPlayer

Nem csak a letöltött fájlokhoz, hanem többféle online tartalomhoz is használhatod a KMPlayert: meg tudod vele nyitni például a YouTube videókat is, sőt el is mentheted az elérési útvonalukat későbbi lejátszásra. Az egyike azoknak a szoftvereknek, amelyek akár a DVD-ken és Blu-ray lemezeken tárolt filmeket is kezelik fájlszinten, valamint ha valakit még érdekel, akkor a 3D-s tartalmakat is meg tudja nyitni.

Az átlagosnál erősebb gépet igényel, de ha a hardver bírja, akár még a 8K-s, 60 fps-es videókat is szépen lejátssza. Szintén létezik mobil változatban, így iOS-re és Androidra is le tudod tölteni.

Letöltés

PotPlayer

Az egyszerűnek tűnő külső ne tévesszen meg senkit, a viszonylag friss versenyzőnek számító PotPlayer a felszín alatt mindent tud, amire csak szükséged lehet. Emellett készítői arra is figyeltek, hogy a lejátszó szinte minden jellemzőjét egyedi igényeidhez tudd alakítani; megjelenése például témafájlok segítségével pillanatok alatt módosítható.

Szinte bármilyen forráshoz használhatod, akár URL-eket, FTP-kiszolgálókat vagy a számítógépben lévő analóg tunereket is meg tudsz nyitni vele. Teljesen mindegy, hogy ablakban, "háttérzajként" nézed a videókat, vagy komplett moziélményre vágysz: a PotPlayer nem fog csalódást okozni.

Letöltés

Kihagytunk valamit a listából? Oszd meg velünk kommentben, hogy szerinted melyik a legjobb médialejátszó!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.