Hirdetés

Top 5 virtuális gép - ezek közül érdemes válogatni



|

Mindegy, hogy gyanús weboldalt szeretnél meglátogatni, szoftvert kipróbálni, vagy egyszerűen csak Windows alatt néznéd meg, hogy mit tud a Linux: a virtuális gépet neked találták ki.

Hirdetés

Egy virtuális gép nemcsak azért jó, mert szabadon próbálgathatod vele az operációs rendszereket (azaz Windows felhasználóként például az eredeti rendszer megtartása mellett nézheted meg, hogy mit tud a Linux, a macOS vagy a Raspberry Pi), hanem azért is, mert a rendszer teleszemetelése nélkül telepíthetsz bármilyen alkalmazást gépedre. Nem tetszik a képnézegető, szeretnél egy újat, de nem tudod, hogy melyiket válaszd? Semmi gond, virtuális gép alatt bármennyit kipróbálhatsz! Egy virtuális gép továbbá akkor is jól jön, ha egy olyan weboldalt szeretnél meglátogatni, amelyben nem teljesen bízol. Vagy például ha szeretnéd elkerülni, hogy böngészés közben a nagyvállalatok adatokat gyűjtsenek rólad, és azt összekapcsolják felhasználói fiókjaiddal.

A virtuális gép nem utolsó sorban a vírusok ellen is védelmet nyújt, hiszen ha a fenti tevékenységek bármelyike során kártevő kerülne a virtuális gépre, akkor is nyugodt lehetsz afelől, hogy az nem fog tudni kijutni onnan, így az alaprendszer stabilitását és az azon található adatokat nem fenyegeti semmilyen veszély. Mutatjuk, mely szoftverekkel érdemes próbát tenned.

A VMWare Workstationhöz készült kiegészítő alkalmazás önmagában is képes virtuális környezet létrehozására, ráadásul teljesen ingyenesen használható. Széleskörű vendég operációs rendszer-támogatás mellett szinte natív teljesítményt kapsz a virtuális rendszerek esetén is. A kezelés is egyszerű, cserébe azonban kevés az extra funkció, a pillanatfelvételeket például a Player változat nem támogatja, és egy Player csak egy operációs rendszert futtathat - annak persze nincs akadálya, hogy két vagy több Playert is elindíts, de ebben az esetben az erőforrások elosztása már nem lesz optimális. MacOS alatt ráadásként alkalmazásokat is dokkolhatsz.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.