Hirdetés

Ezek a Toshiba merevlemezek használják a lassabb SMR technológiát



|

A Toshiba igyekszik átláthatóbb lenni a fogyasztói termékek piacán, ezért árulta el, hogy mely HDD-k használják azt a technológiát, ami jó is meg nem is - és volt is belőle felzúdulás nemrég.

Hirdetés

Elég nagy felháborodást kavart nemrég, amikor kiderült, hogy több gyártó csendben visszafogta egyes merevlemezeinek a teljesítményét a lassabb, de azonos fizikai területen több adatot elhelyezni képes SMR technológiával, leginkább a költségek csökkentése érdekében. A Toshiba most elismerte, hogy ez a változtatás valóban csökkenti valamelyest az írási sebességeket, főleg olyan környezetben, ahol folyamatos, véletlenszerű írás zajlik. A nemrég kirobbant balhé után a versenytárs Western Digital már a múlt héten tiszta vizet öntött a pohárba, és megmutatta, hogy mely meghajtói melyik rögzítési technológiát használják. 

Hirdetés

A Toshiba is szeretne átláthatóbb lenni, ezért most kiadott egy listát azon meghajtókról, amelyek SMR technológiával működnek. Az asztali, 3,5 hüvelykes adattárolók közül ilyen a Toshiba P300 4 és 6 TB-os, a DT02 4 és 6 TB-os, valamint a DT02-V 4 és 6 TB-os változata, míg a laptopokba szánt 2,5 hüvelykesek közül az L200 1 és 2 TB-os, valamint az MQ04 ugyanezen kapacitásokban. 

A szakértők szerint furcsa, hogy a kisebb kapacitású, főleg az 1-2 TB-os meghajtók is használják az SMR-t, hiszen ezt a technológiát eredetileg a tárhelysűrűség fejlesztésére vetették be. Egyesek szerint simán annyiról lehet szó, hogy ugyanazt a gyártósort használják ezen modellek elkészítéséhez, és ezért mérettől függetlenül ugyanazt a módszert alkalmazzák rajtuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.