Hirdetés

Tovább emelkedik az Intel processzorok vételára



|

A Core i7-8700K átlagára már 146 000 forint fölé emelkedett, de más modelleknél is megfigyelhető a folyamatos áremelkedés.

Hirdetés

Mostanában elég komoly gondjai vannak az Intelnek, hiszen nem csak a 10 nm-es gyártástechnológia évek óta elhúzódó fejlesztésével és bevezetésével küszködik, hanem a jelenlegi processzorainak a gyártásával is. A készlethiány elég nagy, és bár az Intel minden gyárát maximumra kapcsolta, valamint a TSMC-től is segítséget kért; ennek ellenére a processzorhiány még a jövő év második felében is tarthat

Hirdetés

A kialakult helyzetnek természetesen komoly hatása volt az Intel processzorok vételáraira is. Nem csak Amerikában. Az asztali környezetben csúcsot jelentő Core i7-8700K átlagára például az elmúlt hetekben folyamatosan a 150 000 forintot súrolja alulról, pedig tavasszal már 100 000 forint alatt is hozzá lehetett jutni. Értelemszerűen a további nyolcadik-generációs Core processzorok vételára is kilőtt, és fent is maradt. 

Az Intel szerint a gondot nem a készlethiány okozza, hanem az, hogy hatalmas a kereslet a termékei iránt. Éppen ezért a gyártáskapacitás növelésébe újabb 1 milliárd dollárt pumpált nemrég a vállalat. Sajnos elég drágának számít jelenleg a Core i5-8400 is, ahogyan a többi újabb Core processzor ára sem túl baráti most. Eközben az AMD Ryzen processzorok ára stabil maradt, egy AMD Ryzen 7 2700X például átlagosan 111 000 forintba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.