Hirdetés

Tovább tart és gyorsabban tölt a Samsung új grafénakkuja



|

Megvan a következő áttörés? Az új akku 45 százalékkal tovább bírná és ötször gyorsabban töltene fel.

Hirdetés

A Samsung szabadalmaztatta a legújabb találmányát, a "graféngolyót". Ennek hála végre nagyot fejlődhetnek az okostelefonok akkumulátorai. 

Hirdetés

Samsung Advanced Institute of Technology berkein belül összerakott újdonság 45 százalékkal tovább bírja a jelenlegi akkumulátoroknál, és emellett a hagyományos lítiumionos akkukhoz képest ötször gyorsabban tölthető fel. Vagyis amit egy jelenlegi akku egy óra alatt tud felvenni töltés közben, azt az új megoldásnál 12 perc elérni. 

A grafénalapú akkumulátorok további előnye, hogy 60 Celsius-fok körüli hőmérsékleten is kiválóan működnek - vagyis a jövőben az elektromos autókban is szerephez juthatnak. 

Az akkumulátoros találmányoknál eleinte ritkán biztos bármi: itt sem tudni, hogy mikor és milyen eszközben debütál élesben az újdonság. Az mindenesetre biztos, hogy a Galaxy S9-ben és a Galaxy Note 9-ben még nem lesz ilyen akkumulátor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.