Hirdetés

Nagyon készül a 3 nm-es technológiára a TSMC



|

8000 mérnököt toboroz a TSMC a 3 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatos kutatás-fejlesztésekhez.

Hirdetés

A TSMC azt tervezi, hogy 8000 új mérnököt vesz fel egy új kutatás-fejlesztési központjába, amely várhatóan 2020 végére készül el. Ebben fejlesztik majd a 3 nm-es gyártástechnológiát, valamint azokat a megoldásokat, amelyek azt követhetik a jövőben. 

Hirdetés

Mark Liu, a TSMC elnöke maga árulta el, hogy további 8000 dolgozóra van szükségük csak ebben a központban. Az új kutatás-fejlesztési egységet Észak-Tajvanon belül helyezik majd fel. Az építkezések már a jövő év elején elindulnak, és a végére be is fejeződnek. 

2018 végén a TSMC-nek 49 000 dolgozója volt, vagyis jól látszik, hogy jelentős bővítéseken dolgoznak a vállalatnál. A harmadik negyedévben 769 millió dollárt költöttek kutatás-fejlesztésre, ami éves szinten 10 százalékos emelkedést jelez. 

A TSMC a jelenlegi várakozások szerint 2023-ban kezdi meg a 3 nm-es chipek gyártását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.