Hirdetés

Túllép az OLED-en a Lenovo új laptopja



|

Nemcsak a gamerek, a tartalomgyártók is megkapják a legerősebb processzorokat és a GeForce RTX GPU-kat, sőt, egy, az OLED-nél is jobbnak ígérkező kijelzőt is.

Hirdetés

Jógázni jó, pláne akkor, ha az új Lenovo hibrid laptopjairól van szó! A tartalomgyártóknak, szerkesztőknek készített új modellek kifejezetten a teljesítményben és kijelzőtechnológiában hoznak látványos új fejlesztéseket. Amennyiben az AMD és az Intel CPU-val szerelt modelltípusokat is külön számoljuk, ez összesen hétféle új Yoga PC-t jelent, amelyben kifejezetten erős, csúcskategóriás modellt és ultrahordozható példányt is találunk. Haladjunk a csúcsról lefelé.

Erős Intel Core i9 CPU, GeForce RTX és Mini LED-kijelző - luxus PC tartalomgyártóknak
Erős Intel Core i9 CPU, GeForce RTX és Mini LED-kijelző - luxus PC tartalomgyártóknak

Yoga Pro 9i - a legjobb 360-as

A 8. generációs Lenovo Yoga Pro 9i a legerősebb hibrid laptop mind közül, amibe minden új fejlesztést belezsúfoltak a Lenovo mérnökei. A jelentősen továbbfejlesztett, megerősített hűtési rendszernek hála a 16 és a 14,5 colos modellekbe is a legújabb Intel mobil CPU-k, valamint GeForce RTX GPU-k kerülhettek. Az Intel Core i9-13905H-s CPU-hoz LPDDR5X RAM, a legújabb NVMe SSD és akár egy GeForce RTX 4070-es GPU is kapcsolódhat (100 W TGP), ami még egy gamergépnél is szépen mutatna, ám ezúttal nem a gaming az elsődleges szempont, hanem az alkotás.

Hirdetés

A Yoga Pro 9i másik nagy dobása a kijelző. Választhatsz 3.2K felbontású, 165 Hz-es IPS-panellel szerelt modellt 400 nites fényerővel és Dolby Vision hitelesítéssel, de minek elégednél meg a jóval, ha egyszer van tökéletes is? Elérhető lesz a gép ugyanis Mini LED-es panellel is, amely szintén 3.2K pixeles, 165 Hz-es, ám a minden tekintetben 100% színtér-lefedettséggel büszkélkedő (Adobe RGB, sRGB, DCI-P3) kijelző 1200 nites fényerőre képes, na és persze érintésérzékeny is lehet.

A modernizálást nem vitte el értelmetlen irányba a Lenovo, vagyis maradt a gép oldalán hagyományos USB port a Thunderbolt 4 mellett és még HDMI-t is kapsz a szintén hasznos SD-kártyaolvasón felül.

Intel és AMD CPU-val is kérheted az új Yoga PC-det - természetesen a legújabb generációs chipekkel
Intel és AMD CPU-val is kérheted az új Yoga PC-det - természetesen a legújabb generációs chipekkel

Yoga 7-család

Az eggyel szerényebb, Lenovo Yoga Pro 7 Intel Core és AMD Ryzen CPU-val is elérhető - utóbbinál természetesen már a 7000-es modellekről van szó. A villámgyors SSD és akár 32 GB RAM itt is alapértelmezett, kijelzőből pedig 14,5"-os, 120 Hz-es, 2.5K-felbontású IPS-panelt választhatsz. Mindkét Yoga Pro 7 típus választható diszkrét GPU-val is, itt a plafon a GeForce RTX 4050-es modell lesz. A 1,5 kg-os gépek erőssége, hogy 73 Wh-s akkumulátorukkal az átlagosnál jobb üzemidőre képesek.

A 360 fokos zsanért sokan kedvelik a hibrid laptopoknál
A 360 fokos zsanért sokan kedvelik a hibrid laptopoknál

A Yoga 7-es párosnál szintén 13. generációs Intel Core és AMD Ryzen 7000-es CPU-k állnak rendelkezésedre, viszont már az alacsony fogyasztású U- és P-verziókat kínálja a Lenovo. A 16"-os panel 2.5K-felbontású, a 14"-os esetében viszont a 2.8K-s OLED is elérhető Dolby Vision hitelesítéssel. Az üzemidő jónak ígérkezik mind Intel, mind AMD CPU esetén: akár 20 órás használatot ígér a Lenovo egyetlen töltéssel.

A Lenovo Yoga Slim csupán 1,3 kg, AMD CPU-s és OLED kijelzővel is kérheted
A Lenovo Yoga Slim csupán 1,3 kg, AMD CPU-s és OLED kijelzővel is kérheted

Yoga Slim: csak AMD

A vékony, csupán 13,9, illetve 14,9 mm vastagságú Lenovo Yoga Slim 7-es és 6-os modellek Intel CPU-val nem, csak AMD Ryzennel lesznek elérhetők. A Slim 7 14,5"-os, valamint a Slim 6 14"-os kijelzőjénél is találsz OLED-opciót, és hiába az 1,3 kg-os tömeg, ezekben a gépekben is viszonylag nagy, 60/65/70 Wh-s (típustól függ) akkumulátor rejtőzik. Természetesen mindegyik gép tölthető USB Type-C-n keresztül is és előtelepített Windows 11 operációs rendszert kapsz már első bekapcsoláskor.

A gépek hazai elérhetőségeiről és árairól még nem kaptunk információt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.