Hirdetés

Tuningolható lett az olcsó AMD Athlon 200GE



|

Az MSI BIOS-frissítéseket adott ki az AM4-es alaplapjaihoz, és egy véletlen eredményeként az Athlon 200GE szorzóját korlátlanná tette.

Hirdetés

Az MSI november végén BIOS-frissítéseket adott ki minden egyes AM4 foglalatú alaplapjához, alapvetően azért, hogy biztosítsa az AGESA 1.0.0.6 támogatását, vagyis, hogy javuljon a memóriák kompatibilitása. 

Hirdetés

A frissítések természetesen rengeteg modellspecifikus javítást is tartalmaztak, illetve egy véletlen, de kellemes meglepetést. A frissítések ugyanis valahogyan korlátlanná tették a 2-magos AMD Athlon 200GE szorzóját. 

Emiatt persze nem kap több magot a processzor vagy stream processzort az integrált GPU-ja, de a szorzó emelésével könnyedén tuningolható lett a chip. Mindez pedig jelentősen megemeli az 55 dolláros lapka értékét, főleg úgy, hogy a rivális Celeron és Pentium Gold chipek messze túlárazottak jelenleg. 

A TechSpot a tesztjeit egy MSI B450 Gaming Pro Carbon AC alaplappal végezte el, és ezekből kiderült, hogy az alapból 3,2 GHz-en ketyegő chip nem képes 3,90 GHz fölé menni. Azt megtartani pedig 1,4 voltos feszültségre van szükség. A 100 százalékos stabilitást 3,80 GHz-en, 1,35 volton sikerült elérni, ami 18,75 százalékos túlhajtást jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.