Hirdetés

Úgy tűnik, hogy az Nvidia letett az ARM chipgyártó vállalat felvásárlásáról



|

A jelentések szerint túl sok akadályba ütközött a biznisz.

Hirdetés

Az Intel vezetőjének borús jóslata beválni látszik a chiphiány kapcsán, és 2022 sem a gépépítők éve lesz, amelyet aláhúz az a tény is, hogy hiába jelentett be az Nvidia két videokártyát is a CES 2022 alatt, az egyik pillanatok alatt el fog fogyni és nem lesz kapható, a másiknak pedig csillagászati ára lesz.

A helyzet enyhítése és pozíciójának erősítése miatt úgy volt, hogy a vállalat fel fogja vásárolni az ARM nevű chipgyártót. 2020-ban derült ki, hogy az addigi tulajdonos, a SoftBank megválik az ARM-től, amely természetesen számos iparági szereplő érdeklődését felkeltette, élen az Nvidiával, és pár hónappal később már úgy tűnt, hogy utóbbi jön ki győztesként 40 millió dollárért cserébe. 

Hirdetés

A felvásárlás azonban számos ponton elcsúszhatott, amelyek közül egy potenciális veszélyforrás volt a versenyhatóságok vizsgálódása. Az egyik ilyen szerv, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission - FTC) például komolyan ellene volt az üzletnek versenyellenes aggályokra hivatkozva, mivel az ARM szállít chipeket többek között az Nvidia két versenytársának, az AMD-nek és az Intelnek is. Még ha ezt az akadályt a vállalat sikerrel is venné, még mindig hátravannak az Egyesült Királyság és az Európai Unió ellenőrzései is, ahol a trösztellenes szervezetek már jelezték, hogy további vizsgálatokat kívánnak folytatni az ügyben - emellett a kínai kormány jelezte, hogy ellenzi a megállapodást, mivel az veszélyeztetné a saját exportbizniszét. 

Az Nvidia tehát erős árral szemben úszott, és a Bloomberg legújabb jelentése alapján fel is adta a küzdelmet. A honlap bennfentes forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a partnereket már értesítették is az akvizíció meghiúsulásáról, azaz nem számítanak arra, hogy az ügylet megvalósul, míg a SoftBank állítólag fokozza az előkészületeket, hogy a tőzsdére vigye az ARM-et, ami egy alternatív módja lehet annak, hogy nyereséggel szabaduljon meg a cégtől. 

Fontos hozzátenni, hogy hivatalosan az Nvidia és a SoftBank is elkötelezett a megállapodás mellett, és a Bloomberg megjegyzi, hogy még nem született semmiről végleges döntés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.