Hirdetés

Úgy tűnik, nem csak a csúcsmodell lesz ütős az Intel új processzoraiból



|

Egy kiszivárgott benchmark biztató eredményt mutat az i7-12700K kapcsán, az Intel pedig már egy fotót is megosztott az Alder Lake chipekről.

Hirdetés

A legújabb pletykák szerint akár már október 27-én bemutatkozhat az Intel processzorainak 12. generációja, így egész közel lehet az Alder Lake-sorozat rajtja.

Az újdonságok közül nemrég a csúcsmodell i9-12900K-ról bukkant fel néhány benchmark eredmény, melyek alapján a kékek frissítése lemoshatja a pályáról az AMD jelenlegi bajnokát, most pedig a lejjebb pozicionált i7-12700K-ról is biztató számok láttak napvilágot.

Hirdetés

A közismert szivárogtató, Tum_Apisak a Twitteren osztott meg egy fotót, amin állítólag a 12 magos (8+4) processzor CPU-Z-s benchmark eredménye látható. A kép alapján az i7-12700K egyszálas pontszáma 800,2, míg a többszálas mérésben 9423,2 pontot produkált az összesen 20 szálas chip.

Ez az egyszálas teljesítményben mintegy 20 százalékos ugrást jelenthet az i7-11700K-hoz képest, és még az i9-12900K eredményét is megközelítheti, annak kapcsán ugyanis 825 pontról szólt egy korábbi pletyka. A többszálas fronton viszont már számottevő lehet a különbség a két újdonság között, mivel a 12900K esetében 11 900 pontról csiripelnek a madarak.

Ami pedig a konkurenciát illeti, a 9423 többszálas pontjával a 12700K nagyjából az AMD Radeon 5900X-szel van egy súlycsoportban, ami 9500 pont körül teljesít a CPU-Z tesztjén.

Mint minden ilyen szivárgást, ezt is ajánlott fenntartásokkal kezelni, hiszen semmi sem bizonyítja, hogy a fotón látott értékek valódiak, s ha még azok is, egyetlen benchmark nem sokat árul el a valódi teljesítményről.

Arról viszont már lehet konkrét elképzelésünk, hogy miként mutatnak majd az új processzorok, az Intel alelnöke, Gregory M Bryant ugyanis a napokban megosztott egy fotót, amin két Alder Lake chippel a pózol a cég munkatársa:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.