Hirdetés

Ugye, milyen jól hangzik a DisplayHDR 2000? Kár, hogy kamu az egész!



|

A VESA szabványügyi szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a főleg kínai oldalakon megjelent monitorokat minősítő értékelés nem is szerepel a nyilvántartásukban.

Hirdetés

Video Electronics Standards Association, vagyis a VESA a kijelzők szabványaival és hitelesítésével foglalkozik, az ismertebb jelölések közé tartozik a DisplayHDR, a DisplayPort és a Flat Display Mounting Interface is.

A szabványok szigorú szabályok szerint működnek, ezért érdekes, hogy a kínai Taobao honlapján olyan jelölést alkalmaztak új monitorokra, amely nem létezik a VESA rendszerében.

Hirdetés

A Samsung Odyssey G9 és az Acer EI491CRG9 monitorok is kaptak egy "DisplayHDR 2000" feliratot, aminek valójában semmi jelentése nincs. A VESA értékelési rendszere alapján a DisplayHDR legmagasabb értéke 1400 lehet, amint az alábbi hivatalos ábra is mutat.

A VESA egy közleményben kijelentette, hogy a DisplayHDR 2000 logó nem hivatalos forrásból származik, és tartalmát tekintve egyértelműen félrevezető. A termékek besorolását pedig bárki megtekintheti a szervezet kapcsolódó hivatalos honlapján.

Az alábbi képen látható, hogy a Taobao milyen logókkal reklámozza az említett monitorokat. A vállalat, illetve az érintett Samsung és Acer egyelőre nem reagáltak a hamisan megjelenített VESA hitelesítésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.