Hirdetés

Ügyes trükkel fejlődött a Google Chrome



|

A tartalmak betöltése közben többé nem ugrálnak majd az oldalak a Chrome-ban.

Hirdetés

A modern weboldalak képesek úgy megjeleníteni a tartalmaikat, hogy a hosszabb betöltést igénylő elemek nem akadályozzák meg a többit a korábbi betöltésben. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan elkezdhetünk olvasni egy cikket anélkül, hogy betöltöttek volna a videók vagy éppen a reklámok. Ez mobilinterneten különösen fontos. 

Hirdetés

Bár a legtöbb böngésző ezt lehetővé teszi, az is elég gyakori jelenség, hogy a plusz tartalmak betöltése közben és után az oldal ugrál. Ez elég idegesítő is lehet. 

A Google legújabb verziójú Chrome böngészője elejét veszi a kellemetlenségnek. Úgy tervezték, hogy megelőzze az oldalak ugrálását a tartalmak betöltése közben is. 

Mindezt az úgynevezett scroll anchroing funkciónak köszönhetjük. Amikor görgetünk egy oldalt, a Chrome kitalálja, hogy épp mit nézünk, és megtartja a fókuszt, még extra tartalmak betöltésekor is. A finom görgetést mi kezdeményezhetjük, az oldal többé nem ugrál. Értelemszerűen így jelentősen csökken az esélye annak, hogy véletlenül rossz linkre kattintunk. 

Bizonyos helyzetekben nem szerencsés a funkció használata, de a Google mérnökei adnak tippeket a webfejlesztőknek, hogyan tudják kikapcsolni azt az oldalukon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.