Hirdetés

Nagyon erős lett az új, 16 hüvelykes MacBook Pro



|

Nem csak nagyon erős, de nagyon drága is az Apple legújabb MacBookja, a régóta pletykált, de végre hivatalosan is bemutatott 16 hüvelykes MacBook Pro.

Hirdetés

Elég régóta pletykáltak már a 16 hüvelykes MacBook Pro laptopról. Ez most végre hivatalosan is megérkezett, és nagyobb, erősebb a többi modellnél. Még a billentyűzet is új, de ne tévesszen meg a neve.

Hirdetés

Az új, 16 hüvelykes verzió a 15 hüvelykes modellt váltja le, de az indulóára maradt a régi. Hazánkban ez 949 990 forintot jelent, Amerikában 2399 dollárt. A nagyobb ház mellett újdonság a frissített kijelző, amely 3072 x 1920 képpont felbontású és 500 nit fényerejű. A káva vékony, ennek hála nem sokkal nagyobb a 15 hüvelykes változatnál az új: kevesebb mint egy centivel szélesebb és fél centivel mélyebb. 

A kijelzőt hat hangszóró kíséri, állítólag nagyszerű hangzással, és a hordozható hangszórókat is lekörözi. Szintén új a billentyűzet, amelyet teljesen átterveztek, végre nem pillangómechanikás. A korai tesztek szerint az új ollós mechanika nagy előrelépés, viszont a neve kicsit becsapós: ugyanúgy Magic Keyboard névent emlegetik, mint az asztali Macek billentyűzetét, de értelemszerűen nem ugyanaz a kettő. 

A motorháztető alá 6-magos Core i7 CPU került 2,6 GHz-es órajellel, 16 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel. Az Intel UHD Graphics 630-at 4 GB-os AMD Radeon Pro 5300M egészíti ki, a 100 Wh-s akku 11 órás üzemidőt garantál. Némi felárért az 1 109 990 forintos modell már 8-magos Core i9-es, 2,3 GHz-es CPU-t, 1 TB-os SSD-t és 4 GB-os Radeon 5500M GPU-t kínál. Még további felárért pedig akár 64 GB RAM is kérhető, illetve ha valaki még egyszer kifizeti a MacBook Pro alapárát, akkor kérhet bele egy 8 TB-os SSD-t is.

Csatlakozóból négy Thunderbolt 3 mellé egy hagyományos audócsatlakozó is elfért, a billentyűzet jobb felső sarkához pedig Touch ID ujjlenyomat-olvasó került. Viszont ezen a modellen már nincs SD-kártya olvasó. Az új modell valamivel vastagabb és súlyosabb is lett az elődjénél, de egyrészt ezen a méret- és izomnövekedés miatt nem kell csodálkozni, másrészt sem a 15,5 milliméterről 16,25-re nőtt vastagság, sem pedig az 1,8 helyett 1,95 kilós tömeg nem akkora ugrás, hogy emiatt kelljen banyatankot vásárolni a hordozáshoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.