Hirdetés

Mától új időszámítás kezdődik a gamerlaptopok világában



|

Új processzorok, még erősebb grafikus chipek, na meg rengeteg gyártói extra, amikről eddig nem is álmodtál, de a cikk végére már ez lesz minden álmod. Extraként itt az új ROG gamergép, ami megeszi reggelire a Mothershipet.

Hirdetés

Tegnap még a bolondok napját éltük, ma viszont új időszámítás kezdődik a gamer laptopok világában, és ha valamit, hát ezt illik méltó módon megünnepelni. Az Asus például egy komplett új ROG-családot mutatott be, ahol minden modellben a legújabb, 10. generációs Intel Comet Lake CPU és az Nvidia Super grafikus chip dolgozik. A chipekről részletesen olvashatsz ebben a cikkünkben, most viszont megmutatjuk, milyen újdonságokra és mekkora sebességnövekedésre számíthatsz az új Asus gépeknél.

Hirdetés

91%

Önmagában nem mond túl sokat, viszont úgy már izgalmasabb, ha hozzátesszük, hogy a Whistle felmérése szerint a világon a férfiak 91%-a játszik videojátékokkal, sőt, 68%-uk vallja, hogy ez a kikapcsolódás elemi része életének. Ehhez a legalkalmasabb egy gamergép, de ha már PC, akkor az bizony annyi minden másra is bevethető. Az új ROG masinákkal sincs ez másképp, de persze az elsődleges cél a játék, így az új fejlesztések is eköré csoportosulnak. Mondjuk meg is lepődtünk volna, ha a ROG-zászlaja alatt irodai igásló lát napvilágot.

Az olyan dolgok, mint a legújabb CPU-k és GPU-k alkalmazása, nem is kérdéses, ahogy a 300 Hz-es kijelzőkkel is egyre több gépben fogsz találkozni. Ezekhez jön még a gyárilag kalibrált színhűség, a Wi-Fi 6 vevő minden gépben, valamint az átdolgozott, hatékonyságában javított hűtési rendszer. Szintén szokj hozzá a ROG Zephyrus gépeknél, hogy egyértelmű, egységes, a ROG-jelet előtérbe helyező dizájnt öltenek, hogy használhatsz miniatűr Type-C töltőt is a géped töltésére munka közben is akár, vagy hogy az Nvidia Optimus akkukímélő GPU-átkapcsoló nem zárja ki a G-Sync meglétét.

Szintén fontos újdonsága az új ROG masináknak, hogy a hagyományos 2,5 colos tárolók nem kaptak már helyet, viszont cserébe nagyobb az akkumulátor és több az M.2 foglalat. Sok gépben rögtön 3 M.2 foglalatot is használhatsz, így a RAID 0 tömb kiépítésével szuper tárolósebességet érhetsz el.

A 10. generációs Intel CPU-knál a hagyományos hőpaszta sem került szóba, helyette a Thermal Grizzly speciális folyékony fém hűtőpasztája került a chipek sapkájára, ami jelentősen jobb hővezető képességekkel bír.

ROG Zephyrus S15/S17

Kívülről nem sokat változott az S15-ös modell, belül viszont több, fontos újdonságot találsz. A nyolcmagos Core i7-10875H CPU mellett RTX 2080 Super GPU dübörög akár 115W TDP-kerettel, emellett a 300 Hz-es kijelzőt is kérheted. Az S27 szintén hasonló CPU-GPU kombinációig kérhető, viszont billentyűzet-touchpad kialakítása a klasszikus Max-Q kialakítás szerint készült (alulra került a billentyűzet, mellé, jobb oldalra a touchpad).

ROG Zephyrus M15

Hordozható, mégsem szakadsz bele: a magnéziumötvözetes ház 18,9 mm vastag, a gép pedig 1,9 kg, pedig odabent Core i7-10875H és egy RTX 2070 Super dolgozik. Nem hiányzik a Sabre DAC és a RAID 0-ba kapcsolt NVMe SSD duó sem. Ez a gép mobil használatra ideális, ráadásul kérhető 4K-s kijelzővel, a fedlapja pedig speciális, úgynevezett chroma reflective bevonatot kapott, hogy igazán egyedi látványt nyújthasson.

ROG Zephyrus G15/G17

Klasszikus kialakítás, Core i7 és RTX 2070 Super, 3 darab M.2 foglalat és Wi-Fi 6, viszont a külső igazán látványos. Alul RGB-szalagok dobják fel a látványt, illetve készül egy speciális Electro Punk verzió is neon-rózsaszín betétekkel a hölgy gamerek számára, amelyhez egyedi csomag is jár: ebben lesz táska, egérpad, egér és headset is.

 

ROG Scar 15/17

A klasszikus "gamer laptop" a két Scar, amelyekben az eddig felsoroltakon felül Keystone 2 extra is van, illetve a Core i9-es top CPU-t tuningolni is tudod. A 17-es modellben a csúcs CPU mellett a legerősebb RTX 2080 Supert is megtalálod, és nagyon fontos, hogy ez nem a Max-Q modell, hanem a teljesértékű GPU.

És a meglepetés! ROG Zephyrus Duo 15

Igen, nem kellett sokat várnunk és az Asus mérnökei házasították a ZenBook Pro Duo-t a ROG Zephyrus dizájnnal, így itt is megkapod a második, alsó érintőkijelzőt. Ezúttal azonban továbbmentek a mérnökök, így kinyitáskor az alsó kijlező felemelkedik, ezáltal könnyebben használható, jobban látszik és mögötte extra légbeömlő nyílások is rejlenek. Ebben a laptopban minden benne van, amit el tudsz képzelni: a legerősebb komponensek, a legjobb kijelző, hatékony hűtés, minőségi audio, óriási akkumulátor, mégis sokkal könnyebb, mint a tavalyi nagyágyú, a Mothership.

Az Asus ígéri, hogy sok játék támogatni fogja ezt a második kijelzőt, ám addig is kapsz egy speciális Memu-t, amivel Android OS-t és bármilyen androidos appot, játékot futtathatsz az alsó kijelzőn. Nektek melyik tetszik a leginkább?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.