Hirdetés

Új dolgokat villantott az Nvidia, már ARM chipekkel is működik az RTX



|

A Game Developers Conference keretein belül mutatták meg az újításokat.

Hirdetés

Az Nvidia hónapokkal ezelőtt jelentette be, hogy felvásárolja az ARM-et, de továbbra is tart a jogi hercehurca, ugyanis több vállalat attól tart, hogy ezzel monopol helyzetbe kerülnek majd a zöldek. Ezzel együtt a vállalat gőzerővel dolgozik azon, hogy a chipek a lehető legszélesebb körű támogatást kapják, ezt jól példázza az alábbi demó is.

Az Nvidia idei GDC-s előadásának középpontjában ugyanis éppen az a videó állt, amiben a vállalat azt próbálta szemléltetni, mennyire jól szerepelnek az RTX megoldások ezen a platformon.

Hirdetés

 A Wolfenstein: Young Blood mellett egy tech demót futtattak az RTX 3060-as GPU-ból és egy MediaTek Kompanio 1200 Arm processzorból álló rendszeren, és bevetették a DLSS-t, az RTX Direct Illuminationt, az Optix AI-Acceleration Denoisert, az RTX Global Illuminationt, és az RTX Memory Utility-t, ami a grafikus memória felhasználását egyszerűsíti le.

Utóbbi egy új, nyílt forráskódú SDK, amit most adott ki az Nvidia, és ennek köszönhetően a különböző applikációk jóval kevesebb VRAM-ot használnak majd, sokkal effektívebben. Emellett érkezett egy új Game Ready driver is, aminek elsősorban a Red Dead Redemption 2 ás Chernobylite játékosok örülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.