Hirdetés

Új, erősebb videokártyát küldhet ringbe az AMD az RTX 3090 ellen



|

Egy kiszivárgott dia alapján érkezik az RX 6900 XTX.

Hirdetés

Néhány napja járta be a sajtót a hír, hogy egy szivárogtató szerint az Nvidia már javában dolgozik csúcskártyája, a GeForce RTX 3090 izmosabb, "Super" kiadásán. Most pedig egy újabb pletyka kapott szárnyra, ezúttal a hasonló terveket dédelgető AMD-ről.

Az értesülés forrása egy állítólagos kiszivárgott dia, ami arról árulkodik, hogy a pirosak előállhatnak a Radeon RX 6900 "XTX" változatával, minden eddiginél erősebb alternatívát kínálva az Nvidia bajnokával szemben.

Hirdetés

A CyberPunkCat nevű szivárogtató által megosztott fotón nem csak a 6900 XTX felirat szerepel, de a specifikációkba is bepillantást kapunk: 18 Gbps GDDR6 memóriáról és 24,93 TFLOPS teljesítményről szól a fáma.

Az RX 6900 XT-nek jelenleg két variánsa létezik: az egyik a Navi 21 XT-t, a másik pedig az erősebb Navi 21 XTXH GPU-t használja. Az XTX-kiadás valószínűleg az utóbbit kombinálhatja egy gyorsabb memóriával, így lepipálva akár a rivális RTX 3090-et is.

Az RX 6900 XT 23,04 TFLOPS teljesítményt, és (16 GB-nyi) 16 Gbps sebességű memóriát kínál, tehát a 6900 XTX érzékelhető előrelépést hozhat, ha hihetünk a dián látottaknak. A nagyobb teljesítmény persze nagyobb fogyasztással is jár, így a 6900 XT 300W-ja helyett 350W körül alakulhat a TBP.

A külsős partnerek ugyanakkor már most is kínálnak hasonló variánsokat a Navi 21 XTXH GPU-ból, így könnyen lehet, hogy az RX 6900 XTX-et nem a piacra, hanem az OEM-gyártóknak szánja (lásd: RX 6900 XT LC Liquid Cooled) az AMD. A dián olvasható "az RDNA család bővítése" feliratból ugyanakkor arra következtethetünk, hogy fogyasztói termékről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.