Hirdetés

Új funkcióval bővülhet az Android 13, ami direkt lassítaná az adatforgalmat



|

Elsőre nagyon is meglepőnek tűnhet a Google terve, de valójában érthető ok van mögötte.

Hirdetés

Sokan nap mint nap használunk különböző alkalmazásokat mobilon vagy táblagépen, de valószínűleg csak kevesen gondolnak bele abba, hogy valójában mennyi munka is áll egy-egy ilyen app létrejötte mögött.

A fejlesztőknek például azzal is számolniuk kell, hogy a mindennapi használat során nem mindig kapcsolódhat az eszköz az internethez wifin keresztül, és annak is számos különböző hatása lehet, hogy éppen gyors vagy lassú a kapcsolat.

Hirdetés

Ezért is fontos, hogy tesztelni lehessen több körülmény között is az alkalmazás működését, és úgy látszik, ezt felismerte már a Google is. Az Espre blogja szerint ugyanis a Google becsempészett az Android 13 Developer Preview 2 keretén belül becsempészett az operációs rendszer hálózati API-jába egy friss kódot, aminek az lehet a célja, hogy korlátozhassuk az adatáramlás sávszélességét.

Ez a funkció olyan lehetőséget adna a fejlesztők kezébe, amivel azok wifi és mobilhálózat esetén is megszabhatják a gyorsaságot, ezt követően pedig még jobban finomhangolhatják a tesztelési környezetet, és végső soron részletesebb képet kaphatnának az app működéséről. Habár elképzelhető, hogy ez az apróság sem minden esetben lesz elérhető Android 13-on, ugyanis előfeltétele lehet egy kompatibilis kernellel rendelkező eszköz.

Az említett funkciót várhatóan az Android 13 első bétájában próbálhatják majd ki a fejlesztők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.