Hirdetés

Új HP üzleti laptopok és egybegépek érkeztek



|

Ideális céges gépeket mutatott be a HP, hordozható kategóriában hetet, de AiO-ból is érkezett két érdekes újdonság.

Hirdetés

Ahogy a PC-gyártók egymás után mutatják be az idei kínálatukat, jól látható, mennyire megerősödött az AMD szerepe, legalábbis CPU-szinten. Néhány éve legfeljebb a belépő szinten és a középkategóriában lehetett találkozni AMD processzoros gépekkel, most azonban a legfelső szinten is felzárkóztak, gamer gépektől a munkaállomásokig. A HP friss kínálata sem kivétel, mutatjuk, mik a friss modellek.

Hirdetés

Milyen új, üzleti HP laptopok érkeztek 2020-ra?

A most bejelentett laptopokat egytől egyig a céges felhasználók számára ajánlják. A HP EliteBook 800 és 805 G7 nevek alatt összesen hét eszközt mutattak be, ebből négyben Intel, háromban pedig AMD processzor dolgozik. Ezzel egyidejűleg meg is szüntették az eddigi AMD-s 700-as szériát, ezek is beleolvadtak a 800-asok közé. De nem ennyi az újdonság, a HP alaposan újra is tervezte az üzleti laptopjait.

Az EliteBook 830 G7, 840 G7 és 850 G7 belsejében Intel Comet Lake U processzor dolgozik, míg az EliteBook 835 G7, 845 G7 és 855 G7 alapja a Renoir kódnevű AMD Ryzen 4000 U. Csak egyetlen olyan modell van, amelynek nincs AMD-s verziója, ez pedig a hibrid x360 830 G7. Az Intel-alapú gépeknél a maximum a hatmagos i7-10810U, míg az AMD-seknél a nyolcmagos Ryzen 7 4750U a legerősebb. Szerencsére az új Dell Latitude 7000 sorozattal ellentétben a HP megtartotta a memória bővíthetőségét, a hibridnél 32, a hagyományos modelleknél 64 GB a maximum, amit két SO-DIMM slotban oszthatunk el.

A 850 G7 az egyetlen, amiben dedikált grafikus vezérlő is helyet kaphat, ez azonban érdekes módon nem a GeForce MX330 vagy 350, csak a 250. Megszűnt viszont az oldalsó dokkoló, ami átadta a helyét egy második Thunderbolt 3 portnak. Nincs többé Ethernet csatlakozó sem, viszont a tápcsatlakozó továbbra sem USB-C, hanem egyedi.

Érdekes módon az új üzleti gépek nem lettek vékonyabbak, bár oldalról kompaktabbak és könnyebbek az elődöknél. A 13,3 és 14 hüvelykes modellek akku-kapacitása megnőtt 50-ről 53Wh-ra. Mindegyik modellben full HD IPS kijelzőket találunk az ultra-fényerejű SuperBright technológiával. Az AMD-s és Intel alapú modellek csak annyiban különböznek, hogy előbbieken nincs Thunderbolt 3, a CAT 16 helyett csak CAT 9 LTE opciót kaptak és értelemszerűen Intel Optane memóriás opció sincs belőlük. Júniusban és júliusban lesznek rendelhetőek, az árakat viszont még nem tudni.

Mit tudnak a HP új egybegépei?

A gyártó két AiO modellt is bejelentett, ráadásul mindkettő kapott egy-egy különleges jelzőt. Az egyiket HP Collaboration PC G6 névre keresztelték, és különlegessége az előre teleptett Zoom Rooms, amelyet összehangoltak a gép kamerájával és hangrendszerével, tehát nem kell külön beállítgatni, ha egy nagyvállalat sok gépét egyszerre cserélik le. A gépek 10. generációs, vPro támogatással ellátott Intel Core processzorokkal rendelhetőek, RAM-ból érdekes módon csak 8 GB a maximum, és 128GB M.2 NVMe SSD a tárhely - emellett van egy külön PCIe M.2 2230 slot Wi-Finek és két PCIe M.2 2230 hely további tárhelynek.

10GB/s USB-C és A portokkal, rendelkezik, a kijelzője 27 hüvelykes, ez választható akár QHD felbontással és tükröződésmentes érintős opcióval is. A hangrendszer a Bang & Olufsen és a HP közös fejlesztése. A Windows 10 IoT verzióját futtató modell 2020 szeptemberében várható, és érdekes módon Európában nyit, az amerikai elérhetőségről nincs infó.

A HP EliteOne 800 G6 szintén 27 hüvelykes modell, bár elérhető belőle 23,8 hüvelykes változat is. Elsőre nagyon hasonlít az előző modellre, azonban itt a jelző szerint a világ legerősebb AiO gépéről van szó. Akár i9-es 10. generációs processzor, 64 GB RAM és különféle NVMe M.2 konfigurációk érhetők el akár 2TB kapacitásig. A kisebbik modell kijelzője maximum full HD-t tud, a nagyobbik már QHD-t is, mindkettőből létezik érintős változat.

Belépő szinten integrált grafikus vezérlőt kapunk, de opcióként AMD RX 5300M, és akár NVIDIA GeForceRTX 2070 Super is választható. Egy tonna csatlakozót is kapott, és érdekes módon itt tudjuk az árat is: a szeptemberben érkező modell alapára 1249 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.