Hirdetés

Új, Kaby Lake-alapú Core M3-as CPU érkezett



|

Egy kicsivel magasabb órajelet kínál az eddigi alternatívánál az Intel Core M3-7Y32.

Hirdetés

Az Intel néhány éve indította el a Core M szériás processzorait, amelyek alacsony fogyasztást kínáltak, de jobb teljesítményt, mint az Atom CPU-k. Elsősorban a passzív hűtésű gépekben juthatnak ezek szerephez, vagy ott, ahol cél a hosszú üzemidő. 

Hirdetés

Amikor az Intel előállt a Kaby Lake processzoraival, akkor mindössze a Core M3-7Y30 erősítette tovább ezt a vonalat. 

Most azonban itt egy újabb ilyen lapka, a Core M3-7Y32

Mi a különbség? Igazából mindkét processzor 4,5 wattos, kétmagos modell, amelyeknek a fogyasztása 3,75 és 7 watt között változtatható attól függően, hogy nagyobb teljesítményre vagy hosszabb üzemidőre van szükség. 

Az eltérést az jelenti, hogy az alap órajelet egy hajszállal megemelték, illetve magasabb frekvenciára tudja emelni az órajelet az új chip akkor, amikor extra teljesítményre van szükség átmenetileg. 

Míg a Core M3-7Y30 az 1 GHz-es órajelet 2,6 GHz-re tudja emelni, addig a Core M3-7Y32 1,1 GHz-ről 3 GHz-re tudja azt növelni. Mindkettő 16 GB memóriát támogat, az Intel HD 615-ös grafika pedig 300 és 900 MHz között ketyeg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.