Hirdetés

Új platform kell majd az Intel Comet Lake-S processzorokhoz



|

Megint növeli a magszámot az Intel, de az új CPU-k csak LGA 1200-as foglalatba lesznek illeszthetőek, és új lapkakészlet is kell majd.

Hirdetés

Az utóbbi időben elég lassan halad a Core processzorok fejlesztésével az Intel, alapvetően csak a magszámok emelésével igyekszik lépést tartani az új AMD Ryzen lapkákkal. 

Hirdetés

Amíg megérkezik az új, skálázhatóbb és hatékonyabb architektúra, addig a teljesítménynövekedést újabb magszám-emelésekkel akarja biztosítani az Intel, és a reményei szerint a piac élén is maradna. 

Itt jön a képbe a jövőt jelentő Comet Lake-S, vagyis az Intel következő fogyasztói, asztali processzorai. Ezek már akár 10-magos modelleket is jelentenek majd, az új korszak viszont nagyobb fogyasztást (akár 135 watt) és új platformot is hoz magával

Vagyis az LGA1151-es foglalatról az LGA1200-ra tér át az Intel, emellett pedig új lapkakészletekre is szükség lesz. A csúcsot a Z470 és a Z490 jelentheti majd az alaplapok világában. A Comet Lake-S CPU-k pedig továbbra is 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd, és valamikor 2020 első negyedévében jelenhetnek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.